Marija Vučinović podnijela tužbu, tvrdi da je smijenjena suprotno Statutu HGI

2
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović,  ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore i bivša predsjednica Hrvatske građanske inicijative  je potvrdila Skala radiju da je podnijela tužbu na rješenje o preregistraciji ovlaštenog lica u Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

„U dopisu koji je od strane HGI poslat  u Ministarstvo javne uprave, nigdje ne postoji razlog moga razrješenja koje je uslijedilo još 4. februara ove godine“, kazala je Vučinovića.
Osim toga ona je uvjerena, kako je kazala, da je protivstatutarno razriješena  po važećem Statutu ove političke stranke kao najvišem pravnom aktu.

„Zato sam iskoristila svoje zakonsko pravo i podnijela tužbu na donešeno rješenje Ministarstva javne uprave“, kazala je Vučinovićeva Skala radiju.

Ona je dodala da se do donošenja rješenja presude u postupku koji je u toku, neće izjašnjavati.

* * *

Smijenjena predsjednica Hrvatske građanske inicijative HGI i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, podnijela je tužbu Upravnom sudu jer smatra da je smijenjena suprotno Statutu partije. Vučinović traži poništenje odluke Ministarstva javne uprave o imenovanju Josipa Gržetića vršiteljem dužnosti čelnika stranke.

Kako se navodi u obrazloženju tužbe u koju je CdM imao uvid, članovi Središnjeg odbora stranke nijesu obrazložili zašto je Vučinović smijenjena.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

“Određeni broj članova Središnjeg odbora pozvali su se na član 54, stav 2 Statuta HGI koji su zloupotrijebili proizvoljnim tumaćenjem, koje je kao takvo prihvatilo Ministarstvo javne uprave”, navodi se u obrazloženju tužbe.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

Takođe, ističe se da je zapisnik sa sjednice o smjeni Vučinović dostavljen nakon zakonskog roka Ministarstvu javne uprave.

“Zapisničarka potpisuje zapisnik u kojem konstatuje da nije bila prisutna fizički na sjednici, niti postoji valjani audio snimak”, piše u u dokumentu.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

Podsjećamo na sjednici Središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative (HGI) u februaru ove godine je izglasano nepovjerenje predsjednici stranke Mariji Vučinović. Za vršioca dužnosti predsjednika tada je izabran penzioner Josip Gržetić, član Predsjedništva HGI, koji će tu dužnost obavljati do vanrednog Sabora stranke.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

“Središnji odbor se odlučio na ovaj važan korak radi promjene postojećeg stanja u stranci i njene bolje pozicioniranosti na političkoj sceni Crne Gore. HGI ide na vanredni Sabor”, saopšteno je iz stranke u februaru.

M.Dušević

2 KOMENTARI

  1. Što je borba za vlast….šta dalje reci o HGI mada mi je žena njihov član…osim
    🐀🐀🐀💲💰💲💰💲💰🐀🐀🐀

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.