Marija Vučinović: Poslanici koji protestvuju ne treba da dobiju platu

6
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Gostujući u emisiji Skala radija “U žiži”, ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijtive Marija Vučinović je, komentarušići proteste u Podgorici kazala da misli da oni nijesu uspjeli i da bi bilo korektno da se organizatori povuku i puste da grad normalno funkcioniše i živi.

Ona je izrazila bojazan da neuspjeh može da iritira pojedine čelnike neuspjehom dugo pripremanih potesta koji bi sada željeli da izazovu moguće nemire.

To ne bi bilo dobo, smatra ona, vjerujući da do toga ipak neće doći.

Na pitanje da li smatra da poslanici u Parlamentu Crne Gore treba da dobijaju platu za vrijeme trajanja protesta, kada ne rade svoj posao, Vučinovićeva je eksplicitna da ne trebaju.

Ona je kazala da svi oni koji neopravdano ne dolaze na posao ne mogu za to da budu plaćeni kao oni koji su redovni na svojim radnim mjestima, ali je istakla da ta oblast mora da bude precizno definisana pravilima koje će poslanici svih političkih partija morati da se pridržavaju.

Za neopravdano izostajanje iz rada Skupštine, gdje poslanici ostvarujuju sva svoja prava ali imaju i obaveze, pojedini i u Odborima jedan od vidova sankcija, po Vučinovićevoj treba da bude i ne dobijanje plate.

Za poteste u Podgorici, ona je kazala da su upereni potiv učlanjenja Crne Gore u NATO alijansu i protiv same države Crne Gore.

6 KOMENTARI

    • Zaslužila je apanažu pozitivnom diskriminacijom. U ličnom interesu joj je da se režim ne mijenja. Promjenom režima izgubiće “zasluženu” apanažu.

    • kako ne zasluzuje, zar se zaboravio predizborni dogovor o zaposljavanju clanova njene partije? I ne, nemojte me samo napadat da imam nesto protiv ovih ili onih…

  1. Tako je gospođo Vučinovć. Oni protiv države a od te iste države i vlasti dobijaju poslaničke plate. Ma nemoj, a gdje to ima?nea bud pošteni kako se kunu u poštenje pa odbiju poslaničke nadoknade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].