Marija Vučinović: Rješavanje problema puta do groblja na Mulu prioritet

5
Marija Vučinović

Marija Vučinović

audio: Marija Vučinović

Mještani Mula 15 godina pokreću pitanje nasipanja i asfaltiranja puta do starog groblja i crkve Sv. Kuzma i Damjana iz XIII stoljeća, do kojeg usponom vode skale.

Zbog nedostatka puta, mještani do groblja nose pokojnike i veoma su otežane sahrane.

Ovu problematiku je aktuelizovala Hrvatska građanska inicijativa zahtijevajući od nadležnih da se put do groblja u naselju Muo proglasi putem od javnog interesa.

Ove godine opštinskim budžetom je odobreno dovoljno sredstava 80 hiljada eura kako bi se projekat izgradnje puta konačno i realizovao, ranije je za Skala radio izjavila Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI Kotor.

Izabran je izvođač radova.

Posao je počeo i stao zbog neriješenih imovinsko – pravnih odnosa.

Ovaj i još par aktuelnih problema je za sastanak sa predsjednikom kotorske opštine Vladimirom Jokićem kandidovala Marija Vučinović, minstrica bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Vučinovićeva je u okviru radnih posjeta opštinama uputila poziv za prijem kod predsjednika Jokića.

Teme koje će otvoriti tiču se prvenstveno lokalnog puta za groblje u naselju Muo.

Ono što će Vučinovićeva potencirati, ukoliko dođe do susreta sa predsjednikom Jokićem, kako je kazala Skala radiju, vjerujući da hoće, je zajednički problem Tivta i Kotora koji se odnosi na status postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krtolima.

Ni nakon dvije Skupštine koje su održane u Kotoru, status ovog postrojenja još nije riješen.

Potrebeno je, podsjetila je ministrica Vučinović, donijeti Statut kojim bi se riješio status na način da postrojenje  pređe u vlasništvo lokalnih uprava.

Dogovor je da izvršna vlast pređe u ruke građana, to jest rukovodstva Tivta dok bi Upravni odbor bio iz Kotora.

Još jedan zajednički dugogodišnji problem ova dva grada je lutajuća stoka, koja će se kao goruća tema takođe otvoriti kako bi se pronašlo rješenje, kazala je Vučinovićeva.

5 KOMENTARI

  1. sramotno je da se ne može doći do groblja, ali gospođa ministarka zaboravila da nijesu ništa uradili po tome dok su bili dio vlasti

    • Sad ce biti da su bili u vlast, ali kao da nisu.
      Onomad izjavi jedan vajni političar kotorski koji dobro pliva da su namjerno pristali da budu privjesak vlasti …

  2. .promijeni zrcalo gospar maci mali3 “jevropevac-iz tuđe gu…”dako u njenu vidiš sebe i svoje pretke-kak bi Njegoš reka da je živ: “maki…jm…mali3…un gleda sebe u zrcalo”…Ćao ljubavi-da te nema bi te tribalo oštancati…

  3. Jordane..otkade si postao pučista…adio te …i utvojoj fazi remisije bolesti kažnjive su pisanije sa nacio šovinističkim šmekom…ti si bio rumeni Titin pionir i špija Vojna kao Pinokio…ali tebi jedino guz..a porasla…od AB napada…batali Jordane i zapataj se u kuću ne izdiri napolje i obustavi net comunications…adio makice moje lipe

  4. …dobro bi bilo da nam doobjasnite-polazeći od istine da ste na vlast u Kotoru decenijama evo bogu vala-pa ko vas je ometao da taj put na Mulu..ne naspete i asvaltirate? No ste čekali”novu vlast po vašoj mjeri-ćeifu ?”A, usput ste znali da ovo nije Herceg Novi đe vas nema u “vatri-ali tu istu vatru-čitam(po portalima) polivate sa vodom u Novi…? I na ultimu-oćete li mi pojasniti ove “tivatske purgatorije”…:”Dogovor(ko je to ugovorio?) je da izvršna vlsat pređe u ruke građana>>>fino-moderno rečneo?<<>>čitajte-čitajmo-čitaju DPS-HGI-SD i tandara mandara<<<..-svi zaposlenici na plaće -od mizerije iz Tivta…? "Dok bi Upravni odbor-uz honorare-doplatak oliti Uspravni odbor bia iz Kotora"..? O pasti boga…pa i ja bi umija ovo tražiti i ako sam analfabeta-oliti nepismen pa da /ne/prihvatim ove prijedloge tako zvani "Dogovor-čiji"?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].