Marija Vučinović: Siniša Luković nam crta metu na čelima

11
Marija Vucinović

Degutantno je Hrvatsku građansku inicijativu optuživati za šovinizam i ustaštvo, jer kao što je poznato, Hrvati u Crnoj Gori nisu nikad bili protiv države u kojoj žive. Za Crnu Goru smo bili i borili se kad je ideja njene neovisnosti bila u manjini. Mi smo bili dio te manjine i zajedno trpjeli s njome, kako bi 2006. ostvarili svoj san.

Sada nas dopisnik Vijesti Siniša Luković optužuje za skretanje u desno i šovinizam. I sve to zbog posjeta dr. Josipa Pečarića našoj hrvatskoj zajednici. Radi javnosti dužni smo istaći nekoliko činjenica koje ovaj pokušaj diskreditacije HGI-ja čine neuspješnim.

Dr. Pečarić je boravio u Crnoj Gori na poziv Bokeljske mornarice iz Kotora, kako bi nazočio Bokeljskoj večeri. Dakle, neistina je da ga je HGI dovela, kako tvrdi tivatski dopisnik. Za g. Lukovića nisu problematični (i ne treba da budu!) oni koji su pozvali dr. Pečarića. Njih ne optužuje za skretanje u desno. Što pozdravljamo!

Dr. Pečarić  je bio veliki borac za crnogorsku nezavisnost. U pojedinim organizacijama s crnogorskim prefiksom obnašao je i visoke dužnosti. Crnogorski intelektualci koji su surađivali i imali potporu od akademika Pečarića, za g. Lukovića nisu problematični (i ne treba da budu!).

Dr. Pečarić je znanstvenik svjetskog ranga. Pripada skupini najproduktivnijih matematičara s više od 1000 objavljenih znanstvenih radova. On je deseti svjetskih matematičar koji je prešao brojku od 500 radova. Njegovim je imenom nazvano nekoliko identiteta i nejednakosti, a o primjenama Mond-Pečarićeve metode na operatore u Hilbertovim prostorima objavljene su i dvije monografije. Ima blizu 200 suradnika iz zemlje i svijeta.

Poznavajući njegova znanstvena dostignuća, kao velika zalaganja za neovisnu Crnu Goru, Dukljanska akademija nauka i umjetnosti primila je dr. Pečarića u svoje članstvo.

Međutim sve navedeno nije dovoljno za visoke kriterije dopisnika g. Lukovića. Smeta mu akademik Pečarić, borac za crnogorsku državnost, a ne smetaju mu pojedini publicisti kojima je upravo crnogorska državnost i njena neovisnost, bol neprolazna.

Novinar, za kojeg nije poznato kada i na kojem je univerzitetu stekao to profesionalno zvanje, ne govori da su pored dr. Pečarića i brojni drugi dali potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi. Prije nekoliko dana kod nas je boravio i Josip Juratović, zastupnik njemačkog parlamenta, Bundestaga. Poznato je da g. Juratović zastupa socijaldemokratske ideje i vođen je ljevičarskim svjetonazorom, ali njegov posjet i potpora nama, za g. Lukovića nije interesantna, a ni korisna kada političke predstavnike Hrvata treba oklevetati. Iako se donjolastovski dopisnik uredno informirao s portala Radio Dux-a, o posjetu zastupnika Juratovića, on je to namjerno ignorirao.

Na ovaj način Siniša Luković, crta metu na čelima predstavnika hrvatskog naroda u Crnoj Gori, a istodobno raspiruje nacionalnu mržnju.

Jasno je javnosti, kako tivatskoj, a tako i crnogorskoj, da se g. Luković aktivno uključio u predizborne aktivnosti i stao na strani Tivatske akcije. Sve što kaže ili uradi ova politička skupina dobiva puni medijski tretman od strane Vijesti. Ne čudi to od g. Lukovića. Potrebno je samo pogledati Listu kandidata za odbornike Skupštine Tivta, na kojoj se pored supruge i zeta, nalazi i bliski rođak g. Lukovića. Ova familijarna partija Siniše Lukovića, zvana Tivatska akcija, ulaže uzaludne napore da, kako su i obećali, ugase jedinu stranku Hrvata u Crnoj Gori. Nismo iznenađeni, jer znajući ih, svjesni smo da je uzaludnost njihova dominantna karakterna osobina.

S ovim završavamo polemiku na ovu temu s tivatskim dopisnikom, jer imamo važnija posla za građane Tivta od nagomilavanja bezvrijednog papira, što je Lukoviću jedini poziv.

Marija Vučinović,

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative

11 KOMENTARI

 1. Ne spominjite molim vas projekcije čuvenoga pera iz Lastve. Niko ga ne opitura kao Mandić zato od mržnje samo što može je da lažinja .

 2. Pogodio S.Luković ove likove sa kolektivnim Stokholmskim sindromom. Vidjecemo koliko clanova porodice ce vas glasati, jer vidim da se neki fotografisu za druge stranke i na njihovim su listama.

 3. Čudi aršini-u prepoznavanju-kroz sumnju koje što naučio-završio-diplomu stekao? Možda to treba tražiti-u prbukiranim mozgovima-opčinjenim osobenim znanjem-diplomom-koja i nije,baš,neka diploma-a ko druge(tuđe/ unižava-spuštajući se svejsno/nesvjesno na nove ispod svog nivoa(pedigrea)? No i to je Crna Gora(muči,muči,e ću ti reći kakav si,ako mi još jednom rečeš “šporku o meni??)? I za ultimu-neuobičajno je da se- pored stečenog naučnog zvanja AKADEMIK -uđijeda njegovo akademsko zvanje “prof.dr”? Uz lično zadovoljstvo-što je naš Kotrani AKADEMIK Joško Pećarić posjetio rodni grad! Jer,rijetki su Kotorami njegovog znanja i nivo-poznatog u svijetu nauke(bar meni)! Na žalost-porodica Joškova je na ovaj Potal->>(nije kriv Portal-nego domaće svinjiogojno vaspitanje-atipičnog dogona-rođenog izvan Crne Gore?)-<< koji je " u peru" iskazao da je njemu poznato-da je porodica Pećar bila ustaška-što je on utvrdio(vido je u snu svojega đeda) u njihovoj kući u Kotoru-koju je kako zapisa"posjetio" 1967-(da,da posjetio-dao dijete od 10.godina)-okoćeno u Ljubljani-u hotelu S L O N 23.jula.1957/-uz dopitanje-kad ste i koje godine gospodine "dogonu" -dopelali u naš grad ?

 4. Borisa Dežulovića.koji ostavi u amanet na Portal Analitiku 6.aprila ove godine(2016) jedan mali NAPIS:”Magarci,svinje i ustaše…” Pitajmo Rome,Jevreje,Srbe,Antifašiste…njihovi glaso iz Jasenovaca opominju-uzavrelu Jevropu koja hita udesno-skroz…od Pariza,Brisela,Rima..obasjani “Arapskim proljećem” ad Portas…? Teško,preteško nas može obasjati-ugrijati sunce-ako posječemo šumu-zarad jednog stabla…?

 5. Ko te ne zna skupo bi te platio .Kako si se samo ustolicila na to poltronsko mijesto blizu ciganlije dps-a .
  Sto si ti uradila za bilo kog Hrvata u Tivtu osim sto si svoje najblize zaposlila
  to sto ostalima djedovinu uzimaju to nema tebi veze. Samo ce padati broj Hrvata koji ce glasati za
  ove prevarante iz HGI jer je jasno sto vi radite godinama .
  Ovome iznad cijela Lastva -mozda GRbaljska ?Cudno mi je da si ti iz Tivatske Lastve jer bi pogotovo Vi
  trebali znati ko su ovi iz HGI.
  Suncokreti bez morala gori ste od ove lopovske vlasti DPS.

 6. Bravo Marija, dobro ste mu rekli
  on i tako nije vrijedan pažnje i pomena
  za sitne se pare prodaje i okreće kako vjetar duva
  osoba koja nema kvaliteta u ničemu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]