Marija Vučinović: U Kotoru presudni SDP i LP

0
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Da bi se  formirala vlast u Kotoru, odnosno zadržala postojeća, nakon lokalnih izbora, matematika kaže da je potrebna koalicija DPS, SDP i Liberalna partija.

Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative je za Skala radio kazala da je rano za sve, mada već sjutra ili za pet dana mogu početi pregovori i da je Hrvatska građanska inicijativa do sada je samo sumirala osvojene glasove na državnom i lokalnom nivou.

Do sada nije bilo nikakvih poziva za razgovor, koji će svakako prihvatiti HGI, kazala je Vučinovićeva, pretpostavljajući  da će se prvo na državnom nivou formirati vlast, što će se potom preslikati i na lokalne prilike.

Što se tiče pozicije u budućoj vlasti u Kotoru, HGI  ima kadra za više mjesta i za rukovodeća mjesta, ali o tome za sada samo možemo razgovarati u načelu unutar stranke, kazala je Vučinovićeva.

“Vlast se može formirati na više načina. Ipak su u Kotoru presudni SDP i Liberalna partija, a HGi bi bio kao jedan siguran glas. Nije na nama, na nekim drugim strankama je da prvi povuku  potez”, kazala je Vučinovićeva.

U prošlom sazivu HGI je u Kotoru imala mjesto potpredsjednika Opštine, ali za sada ne bi o tome, kaže predsjednica HGI i podsjeća da, ako bi se formirala vlast zajedno sa Hrvatima, tu bi bile ukupno četiri stranke, svaka sa svojim zahtjevima za buduća rukovodeća mjesta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].