Mariji Ćatović medalja i specijalno priznanje Evropske Jevrejske unije

0
Marija Ćatović sa delegacijom Evropskog Jevrejskog Parlamenta

Predsjednica Opštine Marija Maja Ćatović sastala se danas u Kotoru sa delegacijom Evropskog Jevrejskog Parlamenta (EJP) iz Brisela  i Evropske Jevrejske unije (EJU) iz Londona, koja boravi u radnoj posjeti našoj zemlji i Jevrejskoj zajednici Crne Gore.

U ime Evropskog Jevrejskog parlamenta, koji je konstitutisan u februaru ove godine, u delegaciji su bili kopredsjednici Vadim Rabinovič i Joel Rubinfeld, a Evropsku Jevrejsku uniju predstavljali su izvršni direktor Tomer Orni i medijski direktor Oleg Rabinovič.

Predstavnici visoke delegacije uručili su gradonačelnici Ćatović medalju i specijalno priznanje Evropske Jevrejske unije, koje se dodjeljuje predstavnicima državnih i lokalnih vlasti i vjerskih zajednica za doprinos jačanju međukonfesionalnog razumijevanja i saradnje u savremenoj Evropi.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić, razgovarano je o mogućnostima investiranja na području kotorske opštine.

Predstavnici EJP I EJU najavili su skoru posjetu predstavnika tih institucija, koji će razmotriti konkretne mogućnosti investiranja, kako u infrastrukturu, tako i u turističke i kulturne projekte.

Delegacija je tokom boravka u Kotoru posjetila Jevrejsko groblje i najznačajnije spomenike kulture u Starom gradu.

Predstavnike EJP i EJU pratila je i TV ekipa jedne od najpoznatijih jevrejskih medijskih kuća TV Jevish News Channel koja će napraviti opširnu reportažu o Crnoj Gori i Kotoru, a koju će posredstvom ove kuće i niza TV stanica u vlasništvu gospodina Rabinovića, imati prilike da vidi auditorijum od više desetina miliona gledalaca.

visoko priznanje gradonačelnici Ćatović

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]