Mariju Vučinović Vlada imenovala za predsjednicu Savjeta za razvoj NVO

0
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović, ministrica bez portfelja u crnogorskoj Vladi imenovana je za predsjednicu Savjeta za razvoj nevladinih organizacija.

Savjet broji 22 člana od kojih su polovina predstavnici Vlade, a polovina predstavnici NVO sektora.

Vučinovićeva je za Skala radio kazala da će Savjet početi sa radom odmah poslije godišnjih odmora, a njegov osnovni zadatak je praćenje primjene i implementacije strategije razvoja nevladinih organizacija koja je donešena Akcionim planom za period od 2014-2016. godine.

Takođe je u ingerenciji Savjeta i praćenje sprovođenja Akcionog plana za poglavlje 23 koje se odnosi na pravosuđe i temeljna prava i to u dijelu saradnje sa nevladinim sektorom.

Savjet na osnovu odluke predlaže Vladi prioritetne oblasti od javnog interesa, visinu sredstava za finansiranje projekata, podstiče i unapređuje saradnju Vlade i organa državne uprave, kao i druge poslove koji su određeni članom 3 iz Odluke o radu Savjeta za razvoj nevladinih organizacija.

Prioritet je praćenja i usklađivanje Akcionog plana i njegovo sprovođenje i realizacija, kazala je Vučinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]