Marin Čaveliš član Radne grupe o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola

0
Marin Čaveliš

Za člana Radne grupe za izradu  Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola iz redova hrvatskoga naroda u Crnoj Gori izabran je Marin Čaveliš, član Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.

Gospodin Čaveliš je u navedenu radnu grupu imenovan temeljem molbe  Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, upućenom HNV-u Crne Gore.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore pristupilo je formiranju Radne grupe čiji će radni zadatak biti izrada novog Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola zbog značaja i potrebe zakonskog definiranja, odnosno uređenja ovoga pitanja od značaja za sve manjinske narode u Crnoj Gori.

Inače, spomenimo da je Vlada Crne Gore zbog velikoga broja amandmana zastupničkih klubova zainteresiranih strana povukla iz procedure prethodni Prijedlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, navodi se u saopštenju Hrvatskog nacionalnog vijeća.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]