Marinovićev film na festivalu u Karlovim Varima

0
"Igla ispod praga"

Crnogorski dugometražni igrani film “Igla ispod praga” Novljanina Ivana Marinovića i producentske kuće Adriatic Western, uvršten je u ovogodišnju Works in Progress selekciju jednog od najvećih evropskih filmskih festivala – Karlovi Vari.

U ovoj selekciji, koja će se održati od 5. do 8. jula ove godine, biće prezentovani filmovi iz istočne Evrope, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, projekti od kojih se mnogo očekuje u filmskoj industriji.

Odabrani filmovi su ili u fazi postprodukcije ili tek snimljeni, te festival autorima omogućava da najave premijere, ali i dogovore potencijalne poslovne saradnje.

“S obzirom da smo tek završili snimanje, i da je postprodukcija filma pred nama, učešće na tako prestižnom festivalu nam otvara mogućnost da sklopimo partnerstva pomoću kojih ćemo završiti film. Takođe, ovo je sjajna prilika da se skrene pažnja kako na sam projekat, tako i na crnogorski film uopšte”, kaže producent i reditelj Marinović.

”Igla ispod praga” je priča o seoskom svešteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije. Uloge tumače renomirana glumačka imena poput Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Bogdana Diklića, Ljube Bandovića, Jelisavete Seke Sablić, kao i crnogorski stvaraoci Goran Slavić, Filip Klicov, Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić, Kristina Stevović i drugi.

Pored osvojenih priznanja za scenario, potencijal debitantskog filma Ivana Marinovića prepoznala je i finansijski podržala Turistička organizacija Herceg Novi, kompanija Luštica Bay, Ministarstvo Kulture Crne Gore kao i Filmski Centar Srbije.

Film je snimljen na teritoriji Boke Kotorske tokom maja i juna ove godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]