Marjan Šantić predstavlja planinare iz Boke Kotorske u Sloveniji i Austriji

0
Marjan Šantić

Marjan Šantić

Marjan Šantić

Na daleke i visoke planinarske puteve od 30. avgusta do 8. septembra putuje Marjan Šantić, član Planinarskog društva “Vjeverice“ iz Kotora.

On se godinu dana spremao za ekspediciju do vrhova Triglava na 2867 metara i za Grosglokner u austrijskim alpima na 3.798 metara.

“Posebno sam uzbuđen što je ova ekspedicija u predivnim, visokim alpskim predjelima koji po pravilu nude nova iskušenja i jake doživljaje”, rekao je Šantić za Skala radio i podsjetio da sa njim ekspediciju odlaze još dva člana PK “Vjeverice” i to iz Beograda i sa Žabljaka.

Više puta su planinari iz Slovenije pozivali planinare “Vjeverice” da budu njihovi gosti i Šantić vjeruje da je ovo prilika za čvršu saradnju između Boke Kotorske i Slovenije, posebno na turistuičkom planu.

Na naše pitanje o kondicionoj pripremi za ovu eksepdiciju, Šantić je odgovorio da je čitave godine svakodnevno trenirao i to povećanjem visina od 300 – 400 metara pa do hiljadu ipo na Lovćenu i Orjenu u zimskim uslovima po snijegu, ljeti na vrućine, ali vjeruje da se dobro spremio uz adekvatnu planinarsku opremu koja je veoma skupa i košta oko 2 hiljade eura.

Ova planinarska misija ne bi bila moguća bez pomoći sponzora i prijatelja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]