Marković: Uprava policije do danas nije dostavila ni jedan dokument Komisiji za istragu napada na novinare

1
Nikola Marković

Nikola Marković

Komisija za istragu o napadima na novinare je usvojila Izvještaj o radu, u kome su analizirana postupanja tužilaštva, policije i sudova po pitanju istraga napada na novinare.

Donešene su preporuke i zaključci kako prema tužilačkom i sudskom savjetu tako i prema Vladi.

Komisija je od  tužilačkog i sudskog savjete zatražila da analiziraju i obavijeste  zbog čega pojedine istrage i suđenja toliko dugo traju, kazao je za Skala radio Nikola Marković, predsjednik Komisije za istragu o napadina na novinare.

Takođe je konstatovano da do danas od Uprave policije, Komisiji nije dostavljen ni jedan dokument.

Vladi su date preporuke da kvartalno izvještava Komisiju o tome što radi na poboljšanju ambijenta rada novinara, ali i kada su u pitanju konkretne istrage napada na novinare.

Od važnosti  je to što je Komisija počela analizu istraga i u Izvještaju su tabelarno dati prikazi svih istraga i postupanja kada su pitanju napadi na novinare.

Obaveza Komisije je, naglasio je Marković, da državne organe motiviše da što bolje rade, ukazujući na njihove propuste, ali i da  sama Komisija svojim radom doprinese rješavanju pojednih slučajeva i stvaranju zdravog ambijenta u kome će raditi novinari.

“Kada ne bih vjerovao da će biti bolje, ne bi se prihvatio ovog posla, niti bio član ni predsjednik ove Komisije“, kazao je Marković.

1 KOMENTAR

  1. Namjera je da u okviru Krivičnog zakonika poslanici unesu i članove koji tretiraju napad na novinare, te povećaju kazne za one koji to rade. Ako bi se to desilo valjda bi napadači malo više razmišljali prije nego krenu na novinare.
    Stop represiji nad novinarima ! Problem je što je do sada sve ostajalo na deklarativnom zalaganju za rješenje slučajeva i osim osude nijeste dobijali ništa. Nadamo se da će rad Komisije donijeti i neke nove detalje. Zatom uprava policije treba da bude mnogo vise azurna i djelotvornija i ne korumpirana !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]