Marović: Ne opravdavam kršenje Ustava, ali imalo bi smisla ako se radi za viši cilj

3
Jovana Marović

Na istom smo nivou kao što smo bili i prije dvije ili prije pet godina kad je u pitanju put ka EU, kazala je ministarka evropskih poslova u tehničkom mandatu Jovana Marović gostujući na TV Vijesti.

Ukupan napredak u pregovorima, kako je kazala, zavisi od napretka u poglavljima 23 i 24.

-Imamo napredak u poglavljima spoljne i bezbjednosne politike, javnih nabavki, ali i u nizu drugih oblasti-, tvrdi Marović.

S druge strane, kako ističe, 100 posto smo usklađeni sa spoljnom politikom EU, što je ujedno i jedini segment gdje je usklađenost potpuna.

Govoreći o Zakonu o predsjedniku, Marović ističe da se EK oglašava dva puta godišnje te da je ključno pitanje da li izmjene ovog zakona mogu dovesti do konsenzusa.

-Ne opravdavam kršenje Ustava, ali ako se radi za viši cilj onda bi tu imalo smisla. Međutim ovdje nije u pitanju viši cilj-, navela je Marović.

Prema njenim riječima, više nema opravdanja za insistiranje na podjelama te da su političke partije neodgovorne ako nas drže u istom začaranom krugu.

-Političke partije moraju da svoje interese stave u drugi plan i da se vrate evropskom putu-, ističe Marović.

Stava je da su brojni procesi usporeni padom Vlade, ali da se i dalje dešavaju neke pozitivne stvari te da je sad odgovornost na Parlamentu.

Kad su u pitanu inicijative Otvoreni Balkan i Berlinski proces, Marović tvrdi da su u pitanju jako slične inicijative, ali da prednost daje onoj koja objedinjava svih šest zemalja zapadnog Balkana.

3 KOMENTARI

 1. UKRAJINA U MRAKU !!!

  Sve je to Zapadna bando vaše maslo koje je počelo laganjem i izigravanjem Gorbačova koji vam je vjerovao da će te poštivati ono što ste potpisali.
  ” U LAŽI SU KRATKE NOGE”
  Ako nastavite sa ovakvom politikom i veliki dio Europe će završiti u mraku. Zar gajite nadu da će te Rusiju vojno pobjediti ????
  VI NIŠTA NE RAZUMIJETE !!!

  (nisam Rusofil ali ovo što vi radite je idiotizam)

 2. IMALO BI SMISLA da ucutis, Dritanova desna ruko. Zajedno idete u politicku istoriju kao izdajnici domovine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]