Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara

1
Nikola Martinović (foto: RTCG)

Podgorički advokat Nikola Martinović u razgovoru za Gradski radio ističe da je najveći promašaj svih koji su se do sada oglašavali, a povodom napada na Seada Sadikovića, uključujići i političare, požurili i događaj označili kao napad na novinara.

Oglašavane medija, sa bilo koje strane po pitanju pretpostavke nevinosti je profesionalno zabranjeno, ali je u crnogorskom javnom životu medijima dopušteno sve i svašta, ističe podgorički advokat Nikola Martinović za Gradski radio.

“Upravo zato što mediji ne poštuju profesionalne standarde, imamo ovakvu zapaljivu medijsku i političku situaciju. Mediji postaju polako huškači jedne ili druge političke opcije kojoj pripadaju“, navodi on.

Martinović napominje da su svi, uključujući i političare, požurili i označili događaj kao napad na novinara.

“Napad na Sadikovića nije napad na novinara. Čak i da se dogodio onako kako pojedini mediji izvještavaju, napad je na čovjeka, na biće Seada Sadikovića, a ne na novinara Seada Sadikovića. Ovdje treba napraviti raziliku, jer napad na novinara znači da je taj napad motivisan i povezan sa obavljanjem funkcije i obavljanje novinarskog posla. Ovdje to nije slučaj, i to je svima jasno. Ovo je najveći promašaj svih koji su se do sada oglašavali“, ističe Martinović.

Napad na Seada Sadikovića nije motivisan bilo kakvim novinarskim radom ili novinarskim pozivom, zaključuje Martinović.

Redakcija Gradskog radija je novinaru Vijesti, Sadikoviću uputila više poziva, ali je ostala uskraćena za odgovor.

1 KOMENTAR

  1. NIKO “KA MI”?ADVOKATI O MORALU I POŠTENJU?…NJIMA JE SVE MORALNO(AKO MU(IM) SE SLIVA U PREPUNE DŽEPOVE)-KAD “BRANE” KRIMINALCE-UBICE-KLANOVE I KLAPE…TAKO ZVANI DVOSTRUKI “ARŠINI”?…DAVNO KAZANO-“NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA…NITI -DA SE SVAKO LJUCKO BIĆE NAZOVE ČOVJEKOM”!!!…OSOBITO OVI-MNOZI “ANONIMCI”-KOJI,POČESTO BLEJE PO OVIM PORTALIMA -BEZ SVOGA IMENA I PREZIMEA(POTPISA!)…?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]