Maškarane fešte prvi put u Teutinom gradu

0
Prvi risanski karneval

Risan, najstari grad u Boki Kotorskoj, prvi put organizuje karneval koji će se održati u subotu, 22. februara u 14 sati.

Ova maškarana Fešta u organizaciji MZ Risan se održava u okviru programa ovogodišnjih kotorskih tradicionalnih zimskih karnevalskih svečanosti, čiji je pokrovitelj opština Kotor.

Risan je oduvjek bio grad bogate tradicije, fešti i običaja.

Tokom vremena, neke su se tradicije zapostavile, a nastale su i neke nove.

Cilj Savjeta MZ Risan je da očuva i oživi bogatu tradiciju grada i organizacija prvog Risanskog karnevala jeste jedan od načina na koji ćemo to uraditi.

Moto koji stoji iza organizacije ovog događaja je očuvanje i promovisanje naše primorske tradicije i oživljavanje duha fešti koje će naš grad preplaviti koloritom originalnih kostima, feštađunskim ritmom i mediteranskim duhom, poručuju aktivisti iz MZ Risan.

Za prvi karneval najavljuju bogat program.

Svečana karnevalska povorka u kojoj će učestovati brojne grupe iz Risna i okruženja, krenuće od hotela “Teuta“ do pristaništa (nekadašnje luke) gdje će biti spaljena karnevalska lutka, krivac za sve nedaće i probleme koje smo imali u prošloj godini.

Nakon presude i spaljivanja krivca, feštu nastaljamo na Trgu 21. novembar (Risanska pjaca) uz dobru muziku, primorske delicije i dobar humor.

Za pravu feštađunsku atmosferu tog dana pobrinuće se mažoretke, Gradska muzika i podgorički muzički sastav “Tetra“.

“Pozivamo sve karnevalske grupe i pojedince od maškare i fešte da nam se tog dana pridruže i zajedno sa nama ožive tradiciju fešti u našem drevnom gradu. Prijave za grupe i pojedince otvorene su do 10. februara. Zainteresovani se mogu prijaviti svakog radnog dana od 9 do 13 časova u prostorijama MZ Risan; slanjem e-maila na adresu: [email protected] sa naznakom prijava maske za 1. Risanski karneval ili nas kontaktirati putem naše zvanične Facebok stranice: MZ Risan. Dobro nam došli”, navodi se u saopštenju Mjesne zajednice Risan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]