Masovno napuštanje SNP-a kreće od Kotora?

9

 

Više desetina članova Socijalističke narodne partije napustiće članstvo u nekada najjačoj opozicionoj partiji, nezadovoljno jer se odustalo od izvornih ideja SNP, a posebno sadašnjim položajem partije na političkoj sceni Crne Gore, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

Članove SNP-a iz Kotora dodatno iritiraju nastupi Opštinskog odbora ove partije, a naročito jučerašnji kada su osnivači partije optuženi za nenamjensko trošenje novca. Sa ogorčenjem su reagovali na ovo saopštenje pa se očekuje da će među onima koji napuštaju partiju biti 90 odsto članova starog Opštinskog odbora SNP Kotor.

“Ovih dana će biti objelodanjeno napuštanje partije velikog broja članova. U prvom navratu će ih biti nekoliko desetina, a uskoro će ih biti još”, kaže sagovornik DN koji je želio da ostane anoniman.

Osim Kotora, masovno napuštanje Socijalističke narodne partije je najavljeno i u Mojkovcu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Beranama i Herceg Novog, a naš sagovornik očekuje ovaj trend i u ostalim gradovima Crne Gore.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca član Glavnog odbora SNP Radoman Gogić podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člansku kartu.

Gogić je poručio i da “vraćanjem partijske knjižice napušta SNP, ali ideja kojoj sam posvetio više od dvije decenije života ostaje i dalje moja ideja vodilja”.

“Do kraja života boriću se za istinu i pravdu, uvjeren da je i ovaj moj čin dio te borbe”, saopštio je Gogić partijskim kolegama.

Ističe da “kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. godine i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP, ne mogu da se pomirim sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života”.

Samo nekoliko dana, nakon Gogića, troje dosadašnjih odbornika SNP u Skupštini opštine Kotor, zvanično su obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te partije i da više nisu Klub odbornika SNP.

“Iz tih razloga obavještavamo vas, da će naš Klub odbornika u daljem periodu, u radu SO Kotor biti konstituisan pod nazivom Klub odbornika “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” shodno nazivu izborne liste sa kojom smo učestvovali na izborima i sa koje smo izabrani”, stoji u dopisu koji su rukovodstvu SO Kotor poslali odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik.

U ostavkama na članstvo u SNP koje su Vukšić, Dobriša i Sindik, zajedno sa osnivačem te partije i nosiocem njene liste na posljednjim lokalnim izborima Brankom Ivanovićem uputili predsjedniku SNP Vladimiru Jokoviću, stoji da mu njih četvoro vraćaju članske karte partije koju su osnovali i da formiranjem novog Kluba pod nazivom “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović”, SNP više nema odbornike u SO Kotor.

Milić i Pavićević razgovarali sa Oravom

Poslanici SNP-a Danijela Pavićević i Srđan Milić, koji su mimo odluke partije prekršili bojkot rada parlamenta, razgovarali su juče u Podgorici sa šefom Delegacije EU Aivom Oravom.Sastanak je održan na njegov zahtjev u prostorijama Delegacije EU, a tema je bila aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.U otvorenom i konstruktivnom dijalogu razmijenjena su mišljenja o svim aktuelnim političkim temama, a poslanici Pavićević i Milić su ambasadoru saopštili stav i viđenje o dosadašnjem radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.Pavićević i Milić su Oravu saopštili i namjeru da Odboru ponude svoje amandmane, koji će se ticati revizije biračkog spiska, rada pravosuđa i tužilaštva kao i predlog Izbornog kodeksa, navedeno je u saopštenju.

9 KOMENTARI

 1. baćo je od Jokića dobio dozvolu da oburda pola brda na Tabačinu da bi mu sin tamo pravio zgade, da vidim šta je slijedeće što će dobije ucijenom.

 2. SNP nije mogao dobiti bolji poklon od ovoga. Pogotovo kada se vidi ko sve podrzava ove nove strancice, koje su i stvorene da bi pomogle dps. Dakle, ko njima da glas je isto kao da je glasao za dps, cak i jos gore jer je prevaren. Kome do sada nije jasno da je ova ekipa radila samo za licne interese, ne treba ni da izlazi na izbore.

 3. Raspali su se i nije što će.
  Jonica misli da vlada preko Baća koji je ipak bio omijen u Kotor.Sad je i njemu pukla puška od kad ga je velika političarka uvatila pid svoje.

 4. Ova gospoda iz Kotora,sto deboto napusta SNP,dobro su ga ojadila,gode im drzavne jasle i privilegije koje dobijaju od DPS,jos upravljaju Lukom iako je dps na vlasti.Ko ih drzi i za koje interese.Dps je dobio nalog sa vrha da tu nista ne dira,jer i Ranjo tu ima udjela i njegova mladunica od Rashela i Bozovica i drugih picopevaca sto mute u ovom gradu samo da sacuvaju privilegije.Nije jasno zasto Aki cuti i ne pominje luku,jeli u pitanju grabez koli ce se domoci fotelje,stari ili mladi jastrebovi,a vi gradjani glasajte ih takve,kad nemate bolje i postenije !

 5. Sve su to puvaci u p.. i uvlakodupici dps-a!!!
  Dokazali su to odavno!
  Igraju kako orkestar dps svira!

 6. Oni koji su podrzali ” zatvaranje skupstine” odnosno plombiranje radi licnih interesa i jos ” mrdaju” tamo dje ne treba da ” mrdaju”
  Za to je kriva sadasnja vlast, dokaz da zarad lucnih interesa ” prodaju vjeru za veceru”!!!

 7. Kakva steta, kakvi stihovi napustili SNP???!!!
  Pravi clanovi, dosljedni programu partije, napustili su SNP onda kada na celu te partije vise nije bi , sada pok.Momir Bulatovic ( Neka mu je vjecma slava i hvala, i ponosan sa na period u kojem sam bio u SNP u tom periodu)
  Sve nakon toga je bilo puvanje u p … rezimu na vlasti preko junice.
  Imate li vi prst obraza.???!!!

 8. …SU ROĐENI NA STARU SRPSKU GODINU 13/14 JANUARA 1989 GOIBNE…NA PELUZICU U KUĆUI ŠPIRA RADULOVIČA…?”U OSVIT ZORE SA PJESMOM “NIJE MALA,NIJE MALA TRIPUT JE RATOVALA-I JOPET ĆE I JOPET IZ TRI DELA BITI OPET CELA”…?! VVE DRUGE PRIČE-TIRADE LIČE NA ONU SVETU…”OD NIŠTA SE MOŽE NAPRAVITI SAMO MALO VIŠE OD NIŠTA”..

  • Jole TITOIZDAJICE !!!
   JEL SI JOŠ NA KORITO RAVNOGORSKO ?
   DEMONKRATE OŠLE SA VLASTI PA PIZDIŠ ?
   NIJE TE BILO ONOMAD SA ODVJETNIKOM U PRVE REDOVE
   PODRŠKE ZA ANTICRNOGORCA JOKIĆA
   NA TRG OD ORUŽJA A TITOIZDAJICE ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]