Mediteranski duh i bokeljska otmenost

0
Tripundanski bal

TRIPUNDANSKI BAL

sa Tripundanskog bala

Tripundanski bal, tradicionalna fešta u organizaciji Hrvatskog građanskog društva, posvećena Svetom Tripunu zaštitniku grada Kotora, održan je minulog vikenda u bečićkom hotelu “Splendid“.

Veselo i svečano, mediteranskog duha i bokeljske otmenosti ovaj bal znači tradiciju ali i opuštanje za sve ljude koji vole dobru zabavu, a za pravi štimung se pobrinuo domaći sastav “Tri kvarta“, uvijek rado viđeni i pozdravljeni gosti sa Korčule, muška klapa “Kumpanji“ i šarmantne Kotoranke iz klape “Incanto“.

Ono što krasi ovu feštu, po riječima Mirka Vičevića u ime organizatora HGD, je okupljanje više generacija i prenošnje tradicije bala i građanske kulture uz posebnu emociju koju Kotorani i Bokelji imaju za sveca, zaštitnika svih građana.

“Ovakve fešte moraju da se nastave, omasove i da se nikako ne zaborave sa željom svih nas da konačno u što skorije vrijeme Kotor dobije  pravi prostor i balsku salu“, poručio je Vičević za Skala radio.

Na Tripundanskom balu predsjednik HGD Mario Brguljan je uručio zahvalnice za saradnju i podršku radu ovog društa, prijateljima i počasnim članovima Branku Lukovcu i Miri Buconić – bivšoj županici Dubrovačko-Neretvanske županije.

Fešta je trajala do sitnih ura uz raspoloženje, bogatu trpezu, ples i pjesmu, a program je vodio Sabrija Vulić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]