Medojević: Vukšić ne može istovremeno biti šef ANB-a i advokat kavčana

1
Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević kazao je da v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić ne može istovremeno da bude na toj funkciji i adbokat kavačkog klana.

On je rekao da je Vukšić godinama bio advokat od povjerenja jednom od ključnih ljudi kavačkog klana.

– Ako znamo da je kavački klan osnovan i logistički podržan od ANB-a, izvlačim logički zaključak da je ANB preporučio advokata Vukšića kavačkom klanu. Sve je to legitimno. Ali gdje je granica između legitimnih advokatskih usluga i nezakonitog i kriminalnih savjetovanja – naveo je Medojević na Fejsbuku.

On je napomenuo da su advokati narko-klanova često optuživani pred sudovima SAD, Italije, Meksika kao članovi narkokartela.

– Problem je ako je Vukšić kao sef ANB kontaktirao šefove kavačkog klana i davao im povjerljive informacije koje im pomažu u sakrivanju od organa države Crne Gore ili u lociranju njihovih konkureneta i neprijatelja – istakao je Medojević.

U svakom slučaju ANB je, napominje, morala dati bezbjednosnu procjenu premijeru Zdravku Krivokapiću, prije niegove odluke da imenuje Vukšića za v.d. šefa Agencije.

– Očigledan je konflikt interesa i bezbjednosna prijetnja i smetnja za njegovo imenovanje. Vukšić ne može istovremeno biti i šef ANB i advokat kavačkog klana – zaključio je Medojević.

Pobjeda

1 KOMENTAR

  1. …JA MOLIM I PREKLINJEM I SVETOVNU I CIVILNU VLAST CRNE GORE-DA KAKO ZNAJU I UMIJU-NAĐU KONAČNO ČESOVO VISOKO KULTNO RADNO MJESTO U VLASTI CRNE GORE-ZA NAŠEGA “MEDA-MEDULINA”NE MANJE OD MINISTRASKG?JER ON KREPAJE OVOLIKO GODINA..BAVEĆI SE”OZBILJNOM-PROSPRITETNOM POLITIKOM”-A DA NIJE-MAKAO DALJE OD “MIKROFONA-LELEKAČA”ZA VLAŠĆU-ZAKOJU NIJE JOŠ ZDRENUO-JA VAM JEMAC!…!PLJVJACI SU PELCOVANI -BEZ USPJEŠNO-DA “VLADAJU”? NADAM SE DA OĆETE -POMOZTITE IM – MU..! PRESVISNUT ĆE?…DALEKO JE ODŽAK..STRAHOV DO…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]