Međunarodna naučna konferencija o nezavisnosti sudstva

0
dodjeljene plakete

“Međunarodni standardi o nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva”, tema je 15. jubilarne međunarodne naučne konferencije koja je održana na Mokroj Gori od 19. do 21. juna.

Konferenciju je organizovalo Udruženje za Medjunarodno krivično pravo iz Beograda i na njoj je podnijeto 30 referata.

Učesnici međunarodne konferencije su bili eminentni profesori iz Ruske Federacije, Republike Kazahstan, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Makedonije i Crne Gore.

Na ovom naučnom skupu zajednički referat su podnijeli prof. dr Branko Vučković i prof. dr Vesna Vučković, iz Crnogorskog Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku, pod naslovom “Položaj sudstva u Crnoj Gori – normativno pravni okvir“.

Na Plenarnoj sjednici konferencije, referat je predstavila prof. dr Vesna Vučković, a prof. dr Branko Vučković, predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore, na početku rada konferencije, pozdravljajući učesnike poželio je da pripremljeni referati i donijeti zaključci daju puni doprinos podizanju standarda u ovoj oblasti na opšte prihvaćena društvena načela.

Uoči održavanja Konferencije izašao je iz štampe Zbornik radova, koji sadrži sve podnijete referate, a održavanje ove konferencije pomogli su Ministarstvo nauke Republike Srbije i Intermex Beograd.

Udruženje za medjunarodno krivično pravo Republike Srbije, iz Beograda, dodijelilo je prof. dr Branku Vučkoviću i prof. dr Vesni Vučković plakete za doprinos uspješnom radu Udruženja, a povodom 15 godina rada ovog Udruženja.

Plakete im je na Plenarnoj sjednici uručio generalni sekretar Udruženja, akademik prof. dr Sreto Nogo, navodi se u saopštenju Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]