Međunarodni dan ljudske solidarnosti

0

llko Marović

audio: Ilko Marović

Svijet 20. decembra obilježava Međunarodni dan ljudske solidarnosti kojeg su ustanovile Ujedinjene nacije 2006. godine kako bi istakle važnost solidarnosti naročito u uklanjanju siromaštva.

U današnje vrijeme, kada sve više raste nejednakost u posjedovanju resursa među državama i kada se svijet globalizuje na svim nivoima, važnost solidarnosti veća je no ikada prije, kazao je za Skala radio Ilko Marović, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor

Upravo zbog tog razloga, organizacija UN proglasila je 20. decembar kao Dan ljudske solidarnosti kako bi promovisala kulturu solidarnosti i proširila duh dijeljenja vrijednih resursa.

“U ovo božićno vrijeme darivanja, Međunarodni dan ljudske solidarnosti trebao bi nas podsjetiti na one kojima je naša pomoć najpotrebnija. Trebali bismo se osvijestiti i razmisliti o onima koji, ne samo da neće dobiti najmodernije poklone, već neće imati gdje proslaviti blagdane. Ramislite o pravoj biti Božića i u duhu današnjeg dana sjetite se potrebitih. Ako ste u mogućnosti, pomozite im na bilo koji način, a ako niste, zapamtite da je ponekad i ljubaznost ili topla riječ dovoljna da nekome uljepšate ovo blagdansko vrijeme”, naveo je Marović.

“Zato i mi, na bilo koji način, pomozimo maloj Anđeli Petrović da živi. Možemo svi dati manji ili viši doprinos, što nije važno. Važno je da je od srca i za spas jedne nevine djevojčice koja tek treba početi da živi”, poručio je Marović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]