Međunarodni polumaraton i trka u Kotoru će okupiti više od 700 učesnika

0
Mapa - maraton 1

MIlan Madžgalj i Sedat Kara

Milan Madžgalj – Sedat Kara

Kotor će u neđelju 6. septembra poput brojnih svjetskih metropola biti domaćin međunarodnog polumaratona i trke na 10 kilometara, a organizator ove manifestacije je GPH Global Ports Holding kompanija iz Turske.

Pokrovitelji su opština Kotor u saradnji sa Atletskim savezom CG i Fakultetom za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica.

Start je u 9 sati, do sada je prijavljeno više od 700 učesnika iz Crne Gore, zemalja regiona i Turske, kazao je za Skala radio Milan Madžgalj, sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Polumaraton se održava na stazi dugoj 21 km i 100 metara i trka na 10 kilometara za muškarce i žene.

Start je kod  kotorske Opšte bolnice, a nastaviće se putem za Muo, Prčanj i Stoliv, do blizu trajekta u Lepetanima i obrnuto, ponovo do starta.

Takmičari će imati sve uslove u organizacionom smislu po standardima svjetske atletske federacije, a ovaj  polumaraton je uvršten u kalendar Evropske atletske federacije i Atletskog saveza CG za trke na putu.

Ukupno je predviđeno oko 80 nagrada za sve učesnike, a svi koji žele da učestvuju u ovoj manifestaciji u petak 4. i subotu 5. septembra moći će da se prijave u Kotoru  na ulazu u stari grad, gdje će biti postavljen prijemni punkt.

Tu se za startninu dobija 10 eura za trku na 10 km, odnosno 15 eura za polumaraton uz startni broj, torbu, majicu i elektronski čip.

Saobraćaj  će za vrijeme trajanja trke biti zatvoren od  9 do 13 sati na putu Muo, Prčanj i Stoliv.

Organizatori su obezbijedili organizovan prevoz morskim putem brodićima za građane Mula, Prčanja i Stoliva, kazao je Madžgalj.

Sedat Kara, predstavnik Global Ports Holdinga podsjetio je za Skala radio da ova kompanija upravlja sa osam kruzing i komercijalnih luka u pet različitih zemalja.

Ciljevi ovog projekta su promocija zdravih stilova života i sporta, kao i produžetak turističke sezone u Crnoj Gori i prezentacija naše države  gostima koji dolaze iz stranih država, posebno iz Turske, kazao je Kara.

Ovaj događaj ima i humanitarni karakter, jer će novac od startnine biti doniran Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru, gdje je GPH prisutan kao većinski vlasnik kompanije Port of Adria.

Ova škola u Baru je izbrana zato što želimo da pomognemo lokalnoj zajednici.

Kara se zahvalio Opštini Kotor, Atletskom savezu CG i Univerzitetu Donja Gorica, na podršci i pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Mapa - maraton 2

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]