Menadžment Luke Kotor AD predao zahtjev za Prvenstvenu koncesiju

19
Snežana Jonica sa pripremljenim materijalom za očekivanu koncesiju

Snežana Jonica

Menadžment Luke Kotor AD je danas predao zahtjev za dodjelu prvenstvene koncesije privrednom društvu Luka Kotor za lučko područje Kotora.

Menadžment Luke Kotor je posebno ponosan što je uspio da preda cjelovit zahtjev, zakonit i kvaliteno urađen sa ogromnom pratećom dokumentacijom u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa.

Na ovo se čekalo punih 7 godina, od kada je Luka Kotor zakonom dobila pravo da podnese ovakav zahtjev, izjavila je za Skala radio Snežana Jonica, direktorka administrativnog sektora Luke Kotor AD.

Ovom zahtjevu je prethodila godina ogromnih napora novog menadžmenta da ispuni sve one preporuke od strane nadležnog Ministarstva u kojima je ukazivano na smetnje koje su prethodile da se uopšte podnese zahtjev za dobijanje koncesije.

Nakon detaljnog posla, konačno je menadžemnet od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva obaviješten da su se stekli uslovi da podnese zahtjev koji, po riječima Jonice, ispunjava sve uslove da, u vrlo kratkom roku, Vlada Crne Gore donese odluku o dodjeli Prtvenstvene koncesije Luci Kotor AD.

Jonica je naglasila da je jedan od ključnih uslova koji je bio neophodan za ispunjenje uslova  za koncesuju bila spremnost predsjednika opštine Vladimira Jokića za donošenje odluke o ustupanju parkinga na rivi Privrednom društvu Luka Kotor AD.

Opšte je poznato da po ISPS  kodu Luka Kotor ne bi mogla da funkcioniše, niti bi bilo ko, ko bi upravljao tim prostorom mogao da obavlja lučku djelatnostda obavlja lučku djelatnost dok je tamo parking, podsjetila je naša sagovornica.

Planom u sljedećih 12 godina, naročito u prvih pet, će se investirati u infrastrukturu Luke Kotor preko 5 miliona eura.

Razvojem poslovanja Luka Kotor će još više doprinositi razvoju države koja je vlasnik 23, 38%, a i opština Kotor, koja je vlasnik 56,27% dijela akcija Luke Kotor AD.

Kroz poreze i doprinose koji su u 2017. godini, zajedno sa dividendom iznosili 931.000 eura, koje je od Luke Kotor je prihodovala država, podsjetila je Jonica.

Ona vjeruje da će povećanjem prihoda i kapaciteta Luke Kotor, koja je nosilac razvoja Kotora i Boke Kotorske, i država moći da ima veći prihod, posebno kao turističke i kruzing destinacije, zaključila je ona.

19 KOMENTARI

 1. Pozitivno.
  Kotor je pored Budve i Hercegnovog krenuo i pomaci nove uprave Jokic Ivanovic Perovic itd.se vide.Pozdravljamo iz Slovenije.
  ing.Mlos Djonovic

 2. Nađi mi kakav posao u “Luci”, Snežo. I ja, i čitava moja (brojna) rodbina, bliža i dalja, glasaćemo za tebe na sledećim izborima.
  Oće li biti nešto od te prvijenstvijene koncijesije?
  Nijesam optimista da će gospodin Nurko imati razumijevanja za
  tu tvoju prvijenstvijenu koncijesiju. On se intendi u pomorstvo
  kao Musa Kesedžija u smartphone.
  Buon pomeriggio, Snežo!

 3. Znaci da umremo Kotorani pa ce se neki drugi bolje snalazit.To je logika “gospodje”Ljiljane Popovic Moskov i njenih.
  Tuga ko se pita i nasto je spao Kotor.

 4. Je li Ranko konsultovan u vezi te nove inicijative za tzv. “prvenstvo koncesije”? Nije izvjesno da će Osman odobriti bilo kakve transakcije koje ne potiču iz DrPSvetove kuhinje. Čak i kad bi ta “prvenstvena koncesija” donosila zlatna jaja.

 5. Parkiracemo se u Remont. Zasto ne? Ne treba autima da “ulazimo u grad”. A i parking kod bivseg Urc-a je van sezone dovoljan. I tako se broj stanovnika u Kotoru smanjuje.
  A zasto nije nista dogovoreno u vezi premjestaja Elektrodistribucije i Vodovoda u Industrijsku zonu, pa bi se otvorila mogucnost za parking na tim lokacijama?

  • …ali stiče se izravni dojam…da se vi javllate pod uticajem metil alkohola-ili ,DA MOŽDA,neznate da Kotorski vodovod nije u videokrugu “Elektro parne centrale”-Tabačina..nego na desnoj obali -oliti izvorištu rijeke Škurde na putu za Gornja sela kotorska-Špiljare-Žanjev do i dalje prema našoj miloj domovini MONTENGRO…i PRESTONOM GRADU-CETINJU…đe su naše SVE SVETINJE…?

  • Znaci da umremo Kotorani pa ce se neki drugi bolje snalazit.To je logika “gospodje”Ljiljane Popovic Moskov i njenih.
   Tuga ko se pita i nasto je spao Kotor.

 6. Fala bogu pa se naso neko da pokaze zube. Kotorani mlakonje pa je trebala jedna rasna baranka da ih uhvati za m…a, malo Jokica, malo Lucica. Sve ih pospremi gdje zasluzuju.
  Treba te za gradonacelnicu a ne neki administrativni sektor u Luci

   • POTPUNO ISPRAVNO, UZ JEDNU MALU DOPUNU. BAĆOV SIN PO IMENU ARSENIJE DA BUDE GLAVNI U MENADŽMENTU LUKE KOTOR!
    ČOVJEK ZNA POSAO I TO JE TO.

    • Strucnjak Town, od opste prakse,
     sto se meces, dje Ti mjesto nije?
     Motaj pjenu za bambine i one
     zapaljive kino trake.
     Nemo sto zapaliti u kino.
     Bolje otvori bufet za ovu zimu,
     doci ce Ti, cijeli bazen , nece biti mjesta, ako svi dodjemo!
     Luku Kotor ostavi nama od slane pameti.
     Sto je sa Humcem , U-mukao,
     muka mU jezovih !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].