Menadžment Uprave policije pisao Krivokapiću i Sekuloviću: Bez ikakvog razloga se stigmatizuju policijski rukovodioci, prikupljaju se potpisi za njihovu smjenu

1
Krivokapić – Sekulović

Menadžment Uprave policije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću u kome traže da ulože napore i na adekvatan način daju podršku za profesionalan rad i djelovanje svih policijskih rukovodilaca.

Oni su se Krivokapiću i Sekuloviću obratili povodom sazananja da se u više gradova prikupljaju potpisi za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja.

“Postoji potreba da Vas informišemo o događajima koji negativno utiču na rad zaposlenih u Upravi policije i zamolim da se lično angažujete u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje trenutnog stanja. Naime, u proteklih 30 dana registrovali smo da se u više gradova Crne Gore realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja”, piše u pismu Menžmenta Uprave policije.

Posebnu težinu, kako napominju, ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imaju da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti.

“Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti.  Takođe imamo razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije. Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćenje”, napominje se u pismu.

Kako tvrde sa pažnjom prate dešavanja na terenu i daju podršku kolegama.

“Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to što to ima refleksiju i na njihove porodice.  Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrđuju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira.  Uvaženi predsjediče Vlade, uvaženi ministre!  Očekujemo da sa pažnjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore i na adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca.

1 KOMENTAR

  1. Posle ovakvog pisma ako celokupan menadzment policije u roku tri dana ne smeste u Spuz na rad na odredjeno vreme zajedno sa rukovodiocima koje stite ovu nesposobni vladu treba zameniti pod hitno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].