Mentalna aritmetika razvija mentalne potencijale kod djece

4
polaznici Mentalne aritmetike Nikola i Andrej sa profesoricom Bobanom u Skala radiju

Nikola i Andrej i profesorica Bobana

Vrijeme je velikog školskog raspusta, a ovih dana je i jedna zanimljiva i originalna škola pod nazivom Mentalna aritmetika SuanPan, koja radi u Kotoru, takođe završila svoje četvoromjesečne aktivnosti i od septembra ponovo nastavlja sa radom.

Riječ je o obrazovnom programu razvijanja mentalnih potencijala kod djece zdravog mentalnog razvoja, i takva škola se zasniva se na upotrebi abakusa, drevne kineske računaljke i fleš kartice.

Nakon polovine kursa koji je odrađen, polaznici odbacuju pomagala i sve rade vizuelnim putem, pomoću svoja četiri prsta obadvije ruke.

Samim tim se podstiče stimulacija mozga, podsjeća za Skala radio mr Bobana Golović Kažić, profesorica u ovoj školi.

Kroz mentalnu aritmetiku se prvenstveno razvija pažnja, koncentracija i memorija i to su, sa zadovoljstvom ističe Golović-Kažić, prepoznali roditelji u Kotoru, tako da je bio dobar odziv na početku rada šklole.

Od marta školu Suan Pan pohađalo je 8 učenika.
“To je izvanredan odziv, jer je još uvijek ova škola novost. U junsko-julskom upisnom roku upisalo se preko 30 djece. Upis će trajati do 15 septembra, a ta djeca pocinju obuku u septembru 2015. Godine. Obuka će trajati do  juna 2016. Kineska metoda znači uravnotežen razvoj mozga i misaonog procesa, a glavni benefiti su razvoj pažnje i koncentracije i memorije”, navela je ona.

Polaznici prve generacije ove škole u Kotoru Andrej Drakulović i Nikola Kovač, učenici drugog i trećeg razreda su oduševljeno pokazali što su sve naučili.

Oni su nam prvo predstavili računaljke kojima se služe.

Nikoli je najzanimljivije druženje sa drugarima u školi u kojoj, kako nam je kazao razvijaju pažnju i koncentraciju i memoriju.

“Posebno mi se dopalo jer sam vidio da možemo raditi dvije stvari u isto vrijeme. Da pjevamo i računamo ili da igramo neki sport i da računamo, kazao je Nikola” za Skala radio.

Andrej je stekao nove prijatelje i naučio nešto više, a to je da računa prstima.

Potom nam je pokazao računaljku na kojoj  uče kombinacije, a imaju i fleš kartice za memoriju kako bi naučili i mentalni rad, priča Andrej.

Njigova profesorica im je zadala par zadataka koje su ekspresnom brzinom riješili na računaljci i pokazali koliko je zanimljiva i korisna mentalna aritmetika.

Ova škola se nalazi iznad Fakulteta za pomorstvo u Kotoru.

Obuka traje osam mjeseci, po principu četiri mjeseca treninga, mjesec odmora i ponovo četiri treninga.

Cijeli kurs košta 400 eura, sa svim materijalom i može se platiti na rate u dogovoru sa školom.

4 KOMENTARI

  1. Sertifikovani centri za Suanpan mentalnu aritmetiku u Crnoj Gori su predškolska ustanova Moj svijet u Budvi i obrazovni centar Baltazar u Podgorici i Herceg Novom. Nosilac licence za Balkan je Pro-Mens centar http://www.pro-mens.com. Svi ostali centri koji se pokušavaju reklamirati, nemaju sertifikate za mentalnu aritmetiku SuanPan.

  2. Trebao bi i onaj ko je pisao sav ovaj tekst u tu školu, a i u osnovnu opet, čim polaznici sve rade sa OBADVIJE ruke!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]