MI: SPC zloupotrebljavala djecu, poslata dokumentacija na najviše adrese u EU, SAD i NATO

0

NVO Montenegro International MI tvrdi da je Srpska pravoslavna crkva SPC zloupotrebljavala djecu i omladinu, zbog čega je na najviše adrese u EU, SAD i NATO poslala dokumentaciju o tome.

Riječ je, kako navode, o dokumentu “Analiza malignosti koncepta Srpski svet”.

“Prosljeđivanjem dokumenta na najrelevantnije adrese u EU, NATO i SAD, uspjeli smo da skrenemo pažnju i izazovemo interesovanje pojedinih visoko pozicioniranih ličnosti iz SAD i NATO. Na našu adresu uputili su pitanja koja se odnose na neke od glavnih akcenata iz pomenute Analize, pa smo zamoljeni i za dodatna pojašnjenja, podatke, izvore kojima raspolažemo vezano za djelovanje Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori”, rekli su u MI.

Prema njihovim riječima, poseban interes je iskazan za pitanje zloupotrebe djece u političke i religijske svrhe.

“Zato je danas kao odgovor, na sve zainteresovane adrese, proslijeđena dokumenatcija sa detaljnim pregledom aktivnosti SPC, sa posebnim osvrtom na period nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti do parlamentarnih izbora 31. avgusta prošle godine. Dostavili smo i foto i video materijale, kao i izvještavanja medija sa protestnih litija, koji sadrže sve raspoložive informacije o zloupotrebi djece i mladih tokom litija, o seks skandalima i pedofiliji u SPC, zloupotrebi djece u školama od strane aktivista srpske crkve”, rekli su u MI.

Navode i da su stavili na uvid dokaze o nepoštovanju propisanih mjera tokom COVID pandemije, kada su djeca, kako tvrde, izlagana opasnosti po zdravlje i život, naročito tokom sahrane Mitropolita Amfilohija.

“Uvjereni smo da će oni kojima je dokumentovana priča o nepočinstvima SPC upućena, uvidom u nepobitne dokaze, preduzeti odgovorajuće aktivnosti, sa ciljem rasvjetljavanja i raskrinkavanja religijskih zloupotreba vršenih od strane SPC i njenih političkih saveznika, te da ćemo zajedno stati na kraj njihovoj višedecenijskoj anti-civilizacijskoj i anti-hrišćanskoj propagandi”, zaključili su u MI.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]