Mihailo Amfilohiju: Da je pravde bio bi na optuženičkoj klupi

4
Amfilohije i Mihailo

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo reagovao je na posljednje izjave mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija.

Kako je, između ostalog rekao, taj gordi i samoljubivi Moračanin, drži se ravnim papi, i ponaša se kao srednjovjekovni feudalac koji ne opravdava sopstvene postupke.

“Čelnik cetinjske filijale beogradske patrijaršije Amfilohije, u izjavi za dnevni list Novosti, istako je da ne može da prikrije tugu što je Crna Gora priznala državu Kosovo. Poredio se i sa papom. Veli, papa se bavi svjetskim političkim i moralnim pitanjima, pa se upitao, koja je razlika između, kako je kazao, Amfilohija i pape, držeći to vrlo neprimjereno poređenje, za njega primjerenim. Pa je posljedično zaključio, da i on ima pravo da se bavi političkim pitanjima. Naravno, samo u Crnoj Gori, jer u Srbiji niti mu pada na pamet, niti može niti smije. Na kraju je Crnogorsku crkvu nazvao nevladinom organizacijom, a njene vjerujuće marksistima”, navodi mitropolit Mihailo.

Kako je poručio, ovo je izjava jednog ohologa cetinjskoga nadpopa, koji se očito nalazi na položaju beogradskoga gaulajtera Crne Gore.

“Taj svoj politički položaj on je još i religijski utvrdio. Veli, da mu se plače za Kosovom. A s osmijehom je podstrekavao i huškao svetosavske dobrovoljce da ruše, pljačkaju i pale Bosnu, dubrovačku regiju i Kosovo. I nije mu se plakalo nad zlehudom sudbinom proćeranih hiljada Dubrovčana i desetina hiljada Bosanaca i Kosovara čije je kuće i imanja popalila i opljačkala njegova pastva. Da je pravde, završio bi na optuženičku klupu umjesto nekih od njih, koji zbog ratnih zločina na koje ih je on podstrekavao, čame po evropskim zatvorima”, navodi mitropolit Mihailo.

Kako je dodao, mitropolit Amfilohije poređuje se s neuporedivim i dalekim rimskim papom, a kod kuće snishodljivo ljubi ruke zločincima i haškim osuđenicima, javno ih sokoleći i ispovijedajući i dajući im oprost grjehova.

“Razumljivo, jer svetosavski nauk ne počiva na Novom zavjetu Svetoga pisma nego na starozavjetnome zakonu mržnje i osvete. Našu crkvu naziva nevladinom organizacijom. Razumjeli smo, da tako razlikuje njegovu svetosavsku, kao nesumnjivo vladinu. U protivnom, ne bi mu vlasti bile s ruke, dok otima crkvenu imovinu i služi u našim crkvama pod zaštitom državne sile. A što se marksista tiče, i bivši i sadašnji, svi su s njim i kod njega. On ih ispovijeda i njihovu đecu vjenčava i krštava”, zaključio je mitropolit Mihailo.

antenaM

4 KOMENTARI

  1. …da ovako zvecka..”A što se tiče marksista ,i bivši i sadašnji svi su s’njim i kod njega”..Da nije malo mnogo pope-lisici goveđa glava..? Pa nijesi ti,dati, pope-pripadnik “ANBele crkve-vjere…?Ko zna…?

  2. ..sinovi nekadašnjih drugova-što se u vaše domove vratio-usekao…jopet gospod bog i njegovi čobani stada na zemlji…E bogu mi vjerujuća stada-božija na zmlji..e viva vero Montenegro sve vam je duplirano uz i niz Moraču i Taru..dvije akademije-jedna sahranjena-uz opijelo..popadinice-opatice tadašnje ministrice gospođe Plagijatović-pa evo i ovizi(u paru Moračko Tarirani -homo duplet) iz Skalinonapisa….je duplirano u mojoj domovini :jedna vjera-jedna crkva dvije bruke..nezabilježene ni u doba Turske okupacije..e bome eee..niko ka vi..bogu odani-ka i drgu TITI-u jedno pero …i svi ste bili “drugovi i drugarice”-danas VOSKARI…oliti voštanice? Izgoreste za vjeru,naciju…. uz pomoć gospoda boga i njegovih čobana-stada na zemlji…Hvala vam gospoda-da vas gospod nije podarijo-ova bi zemlja-moja DOMOVINA- bila sretna i normalna zemlja-a more biti i futur DRŽAVA…?!!! Jer,đe nema crkve nema ni države-što se najbolje vidi na/u… Ameriku-brez crkve-sa DRŽAVOM…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]