Milan Popović: Pod hitno zaštititi gradske parkove i mobilijar od vandala

2
prevrnuta klupa u Parku slobode u Kotoru

Povodom vandalizma u glavnom gradskom Parku slobode u Kotoru, u kome su huligani minulog vikenda uništili novi mobilijar, 20 kanti za otpatke i isto toliko klupa za odmor, u Opštini je održan sastanak na kome su se razmatrale mogućnosti zaštite parka.

Razgovarano je o nekoliko opcija kao što je video nadzor, ograda i zaključavanje parka, poput velikog parka u centru Podgorice ili uvođenja stražarske službe.

Iako nije vrijeme za skupe investicije, obzirom da je osiromašena opštinska kasa i budžeti preduzeća, zbog nedostatka prihoda usljed pandemije koronavirusa, ipak će se morati naći najcjelishodnije rješenje, kazao je direktor kotorskog Komunalnog preduzeća Milan Popović, gostujući u emisiji Skala radija “Skalin parapet”.

On je pozvao građane na saradnju i kazao da će svi zajedno, počev od policije i komunalne inspekcije i policije pojačati nadzor, jer ovo nije prvi put.

Popović je podsjetio i na nedavno uništavanje i krađu novih sadnica na područu Kotora.

Uređenje javnih zelenih površina, obrezivanje i sadnja novih kultura, kao i postavljanje novog mobilijara, ukupno košta oko 8.000 eura, kazao je Popović.

Nijesmo toliko bogati da dozvolimo da nesavjesni na ovaj način uništavaju sve ono što neko stvara i nalazi načina da finanisa, u ni malo lakim finansijskim vremenima, rekao je Popović.

Nije slučajno, kaže on, što su slični vandalizmi učestali, a posebno je izražajna destrukcija u glavnom gradu naše države.

Ovih dana uređuje se i park na Parilu kod sjevernih gradskih vrata, sa akcentom na sadnju novog ukrasnog bilja.

Mještani ovog dijela grada su bili nezadovoljni sječom i uklanjanjem stare pitaspore koja je bila simbol Parila, ali se nije mogla spasiti budući da je bila stara. Sve ima svoj vijek, kazao je Popović, pa se ovo drvo i moralo zamijeniti novom kulturom.

2 KOMENTARI

  1. Ovo je sinhronizovana akcija, zna se koga, sa uništenjem ploče na spomeniku u Piperima. To su četnici SPC.

  2. “NIJE VRJEME ZA SKUPE INVESTICIJE”… PA ZAR MANJE KOŠTA POPRAVKA ILI NABAVKA NOVOGA MOBILJIARA, ILI IZDVOJITI NOVAC IZ OPŠTINSKOG BUĐETA, DA SE PLATE LJUDI KOJI BI NADZIRALI GADSKI PARK. ČAK MISLIM, DA JE TO I OBAVEZA KOTORSKE OPŠTINE, JER OVAJ PARK NE ZOVEMO BEZ VEZE “GRADSKI PARK”. NEMOJTE MOLIM VAS DA SE OSLANJATE NA KOMUNALNU POLICIJU, JER ONI NISU SPOSOBNI DA RJEŠE I MNOGO MANJE PROBLEME OD OVOGA, TAKO DA NAM IH I NE SPOMINJETE.
    SVA DEŠAVANJA U PARKU” DEŠAVAJU SE U KASNIM VEČERNJIM SATIMA, KADA SE “LITIJAŠI” PO NAREĐENJU “PASALIH”, STAVLJAJU U FUNKCIJI RUŠITELJA.
    NARAVNO MOŽE IM SE, JER OD BROZOVOG VREMENA (IDE I ČETVRTA DECENIJA) NIJEDAN UNIFORMISANI POLICAJAC NIJE PROŠETAO PARKOM. BILO BI INTERESANTNO NAPRAVITI JEDNU ANKETU SA GRADANIMA KOTORA, DALI JE OVO TAČNO ŠTO JE NAPISANO.
    A GODINAMA UNAZAD, VANDALIZAM HARA PARKOM, A UMJESTO DA MIRIŠE NA CVJEĆE I ZELENILO, ON PRUZA “OPOJNE” MIRISE MARIHUANE I GORIVA, “GLISERSKIH” BIZNISMENA.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.