Milaš: Potrošači ostaju nedovoljno informisani i zaštićeni

0
Tamara Milaš

Povodom 15. marta, Međunarodnog dana prava potrošača, Centar za građansko obrazovanje (CGO) apeluje na donosioce odluka da stvore neophodne uslove koji osiguravaju prava na bezbjednost života i zdravlja, kao i ekonomska prava potrošača, kazala je Tamara Milaš, koordinatorka programa Ljudska Prava.

CGO apeluje i na proaktivno sprovođenja politike zaštite potrošača u Crnoj Gori kroz adekvatnu primjenu Nacionalnog programa zaštite potrošača i Akcionog plana za njegovu realizaciju (NPZP).

Ona navodi, da je Crna Gora usvojila zakonodavstvo kako bi osigurala usklađenost s pravnom tekovinom Evropske unijeo zaštiti potrošača, ali problem ostaje neadekvatna primjena te normative.

“Posebno zabrinjava neuređenost onlajn prodaje koja, u vrijeme pandemije korona virusa, bilježi kvantne skokove u cijelom svijetu, pa i kod nas. Ovaj oblik trgovine doprinosi suzbijanju širenje virusa, ali nosi i brojne opasnosti sa kojima potrošači nijesu upoznati jer tržišni subjekti ne primjenjuju zakon, etičke principe i najbolje prakse. To zahtijeva hitno usklađivanje novog Zakona o zaštiti ličnih podataka sa Opštom regulativom EU o zaštiti podataka iz 2016. godine, ali i inoviranje strateških dokumenata u oblasti suzbijanja sive ekonomije kako bi efektivnije bila zaštićena prava potrošača”, smatra Milaš.

Navodi, da se u Crnoj Gori ovaj dan obilježava u nedovoljnoj informisanosti potrošača o sopstvenim pravima, nepovjerenju u nadležne institucije i sve većim kršenjima njihovih prava u praksi.

“Većina potrošača u Crnoj Gori ne zna svoja prava pa čak ni da su Ustavom garantovana, a mehanizmi zaštite svedeni su na sudske procese koji su dugi i neizvjesni”, ističe Milaš.

CGO cijeni da je potrebno raditi na ustanovljavanju ujednačene sudske prakse, podizanju svijesti potrošačke javnosti, ali i trgovaca koji sve češće sprječavaju potrošače da reklamiraju neispravnu robu, obavještavajući ih da prigovor mogu da podnesu u rokovima koji nijesu u skladu sa zakonom i na način koji predstavlja teži put za ostvarivanje prava potoršača, odnosno efektivno im uskraćujući prava.

“Međunarodni dan prava potrošača je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija i obilježava se od 1983. godine. Porijeklo ima u Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy 1962. godine. Ovaj dan predstavlja i priliku za zagovaranje temeljnih prava svih potrošača i postavljanje zahtjeva da se ta prava efektivnije poštuju”, zaključuje u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]