Milatovićevu suprugu zaposlio DPS, on je unaprijedio u direktora

4
Milatović sa suprugom

Milatovićeva supruga se, međutim, zaposlila u CGES-u u vrijeme kada je tom kompanijom upravljala Demokratska partija socijalista što demantuje navode Jakova o ugroženosti svih onih koji nijesu bili za DPS, a posebno Srba. Milatovićevu suprugu, kada se zapošljavala, niko nije pitao kojoj partiji pripada i koje je nacionalnosti

Društvenim mrežama kruži citat Jakova Milatovića o zaposlenju njegove supruge u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, jednoj od najuspješnijih državnih kompanija.

“Suprugu sam zaposlio da bih uspješno da sprovodim ekonomsku viziju, znanjem koje sam stekao studirajući u inostranstvu i ona to zaslužuje kao supruga i majka moje đece. Nijesam nikoga čuo u vladajućoj većini da kaže nešto protiv toga, uostalom, to je moja privatna stvar”, navodno je objasnio politiku zapošljavanja članova porodice Milatović.

Milatovićeva supruga se, međutim, zaposlila u CGES-u u vrijeme kada je tom kompanijom upravljala Demokratska partija socijalista što demantuje navode Jakova o ugroženosti svih onih koji nijesu bili za DPS, a posebno Srba. Milatovićevu suprugu, kada se zapošljavala, niko nije pitao kojoj partiji pripada i koje je nacionalnosti. Međutim, Milatovićeva bolja polovina naprasno je napredovala nakon što je stupio na funkciju ministra ekonomije, u direktora Sekotra za finansijske i ekonomske poslove u CGES-u.

 

Osim supruge, Milatović u svom kratkom ministarskom mandatu “pomagao” i svojim prijateljima i kumovima. Kada je postavio ženu na mjesto direktor Sektora za finansije i ekonomske poslove u CGES-u, ona je na toj poziciji zamijenila Jovana Gošovića, inače još jednog druga, a kako mnogi tvrde i kuma ministra Milatovića, koji je prešao da rukovodi sektorom finansija u Montenegro works. Propali Montenegro works je bio još jedan eksperiment Milatovića i njegovog partijskog šefa Milojka Spajića. Ovaj dvojac je o trošku građana osnovao kompaniju iako ih je njihov tadašnji kolega iz Vlade Mladen Bojanić upozoravao da je ta odluka nezakonita. Kako njih zakoni ove države nijesu mnogo zanimali, kompanija je ipak formirana, a pored kuma, zapošljavala je još jednog prijatelja Milatovića i Spajića, pa je na mjesto izvršnog direktora imenovan Filip Radulović koji je sada istaknuti član Pokreta Evropa sad. Prije Montenegro Works-a, drugovi Milatović i Spajić su ga prvo postavili na funkciju predsjednika Odbora direktora nacionalne avio kompanije “AirMontenegro”.

Epilog ekonomskih eksperimenata ova dva apostolska eksperta je poznat, pa je Montegreo Works ugasila Vlada Dritana Abazovića jer je poslovao sa minusom od 200.000 eura za kratko vrijeme svoga rada. Tako je preduzeće pojelo svoj osnivački kapital kojim su ih “častili” građani Crne Gore, iz državnog budžeta. Ali, što bi rekao Milatović, to je njegova privatna stvar.

L.P.Đ.

4 KOMENTARI

  1. Najbogatije osobe u Crnoj Gori su Srbi iz Crne Gore i Srbi izbjegli tokom 90- tih koji su od “teško stečenih para” postali vlasnici najvećih firmi u CG.Tako da, pst! SFSN!

  2. Gadove, barem muči.
    Nijesam dps-ovac ali ɓih dva glasa odma dao za njih kad bi mogao jer si ti odvratana lažovčina i nesoj izdajnički.
    Pretvaraš se da si neki demokrata evropjac a u suštini si svetosavac klerikalista.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].