Milica operskom arijom preskače granice i osvaja nagrade

3
sjajna Milica Lalošević

Na II internacionalnom takmičenju operskih pjevača u Mariboru, naša sugrađanka Milica Lalošević, operska pjevačica i profesorica solo pjevanja u tivatskoj Muzičkoj školi osvojila je prvo mjesto.

Petočlani žiri slovenačke muzičke scene je Laloševićevu ocijenio kao najbolju u njenoj kategoriji pa je ova nagrada ujedno i specijalna nagrada koja podrazumijeva ulogu u nacionalnom teatru u Mariboru sezone 2018/2019 godine ili 2019/20 koja podrazumijeva i smještaj za vrijeme produkcije ove opere.

Konkurencija nije bila toliko brojna, ali je bila veoma jaka i u njenoj kategoriji je ukupno izvedeno osam kompozicija.

Prvog takmičarskog dana Milica je izvela tri, a potom pet kompozicija, što je bilo veoma naporno, tim prije što su se pjevale arije iz oratorijuma ko i operske arije, ispričala je za Skala radio ova mlada i veoma uspješna umjetnica.

Ona ne skriva zadovoljstvo i ukupan utisak sa takmičenja iz Maribora, a već pakuje kofere za Italiju gdje će za dva dana učestvovati na jednom seminaru koji kao završni koncert ima takmičarski karakter.

Ovaj seminar organizuje profesorica Vlatka Oršanić porijeklom iz Slovenije koja predaje i radi na zagrebačkom sveučilištu.

Milica vjeruje da će se vratiti zadovoljna i sa novom nagradom iz Imole grada iz italijanske pokrajine Emilio-Romana.

3 KOMENTARI

  1. Iskrene čestitke za uspijeh u Mariboru i mnogo uspijeha u narednom nastupanju u Italiji .Drago mi je kao Kotoraninu da Kotor još uvijek ima i može pokažati nešto lijepo .kulturno i vrijedno . Mnogo sreće i sve najbolje .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].