Milo Đukanović: Pobijedićemo jer nemamo od koga da izgubimo

4
Đukanović i kandidati za odbornike u Kotoru

Milo Đukanović

Na predizbornoj tribini “Idemo dalje Evropski Kotore”, u prepunoj sali Kulturnog centra, pozdravljen salvama aplauza Milo Đukanović, predsjednik DPS je ubijeđen u još jednu apsolutnu pobjedu kako na parlamentarnim tako i na lokalnim izborima u Kotoru.

Govoreći o ekonomskom razvoju Crne Gore, sa akcentom na turizam, uz svo poštovanje svih duž  Jadranske obale, kako je kazao, Crna Gora se danas ne smije upoređivati ni sa jednom turističkom destinacijiom na Jadranu.

Crna Gora ima sve predispozicije da stane rame uz rame sa Sen Tropeom, Kanom, Monte Karlom.

Zato moramo sa zdravom ambicijom i potrebnom kreativnošću, prije svega znanjem i pažnjom pristupiti korišćenju onoga što su naši resursi, kazao je Đukanović.

On je potencirao neophodnost izgradnje zaobilaznice oko Kotora i dovršetak objekata komunalne infrastrukture.

Moramo podići nove hotele u Kotoru, i nastaviti da širimo pomorsku flotu i sjajnu tradiciju Kotora, i zato ćemo pobijediti veoma otvoreno i pošteno, jer nemamo od koga da izgubimo, poručio je Đukanović.

Slikovito prikazujući crnogorsku opoziciju praćenu medijskijskim tajkunima, kako je kazao ovih dana pratimo i jedan politički cirkus i ogromnu galamu koja se proteže veoma nekritički prema dosadašnjoj vlasti i DPS-u.

Daleko smo od toga da idealizujemo svoju ulogu, ali to ne znači kako oni kažu da u Crnoj Gori nema ama baš ničeg dobrog i da je Crna Gora prema njihovim riječima crna tačka.

Takvu njihovu sliku Crne Gore jasno demantuju veoma strogi partneri i kritičari iz međunarodne zajednice.

Valja podsjetiti da je Crna Gora do juče bila najmanje razvijena republika eks Jugoslavije, a danas je predvodnik evropskih i evroatlantskih integracija.

Među onima koji pokušavaju da obmanu sebe, crnogorsku  i međunarodnu javnost, stvarajući tako lošu sliku o Crnoj Gori pored vječitih gubitnika – lidera političke opozicije tu su i kamuflirani predstavnici NVO, sa apsolutno nesumnjivim i očiglednim političkim ambicijama za osvajanje vlasti.

Tu su takođe medijski tajkuni koji pokušavaju da se predstave kao medijski djelatnici koji ne skriveno kidišu na osvajanje vlasti i na dalje, po malo kleptomansko prisvajanje tuđih materijalnih dobara.

Oni ovih dana preko tog apsolutno antievropskog medijskog monopola pokušavaju da poruče da je DPS odgovorna za sve loše, uključujući i globalnu ekonomsku krizu.

Što više kampanja odmiče bivaju sve agresivniji, a posljednjih dana su razjareniji nego ikada što  samo potvrđuje da su u strahu velike oči.

Oni jako dobro vide da se još jednom o zid razbija njihova vlastohlepna ambicija i ja ih sa osmjehom pratim kako se lagano peku na žeravici svoje nečasne rabote, kazao je Đukanović.

Zloupotrebom jedne veoma važne djelatnosti kakva je medijska dali su sebi za pravo da vrijeđaju ne samo DPS i vlast, nego da vrijeđaju zdrav razum.

U pitanju je buka i bijes neostvarenih političkih marginalaca.

Moja poruka njima je – manite se ćorava posla, jer od toga što radite prijeti opasnost da vam se najprije iskrive usta poslije toga da se uvučete u sebe i postanete još minorniji i da na kraju iza vas ostene jedan neprijatan zadah kao opomena svim ljudima koji imaju nerealnu ambiciju, poručio je Đukanović.

Nove političke stranke u predizbornoj kampanji Svetozar Marović, potpredsjednik DPS-a metaforično vidi kao tri čudne kombinacije.

“Prvu kao narančasti taksi u koji, kad uđeš ideš u nepoznatom pravcu. Drugi je čardak ni na nebu ni na zemlji ili stranka sa dva lica, kao Janos: pola njih je u  Demokratskom frontu, pola ih je ostalo. Oni koji su ostali napadaju one  koji su otišli a oni koji su otišli  napadaju one koji su ostali a oni koji su ostali kažu da će sa onima koji su ih napustili poslije izbora, bez obzira što su otišli, bez obzira što su im uništili partiju”, kazao je on.

Treću partiju, Marović je nazvao sunđer strankom napravljenom, od jeftinog materijala, stranim materijalom uvezenim iz jedne susjedne zemlje a za domaće kupce.

Hrabriti i jačati rušioce svoje to je čak i humano, kazao je Marović smatrajući da će DPS  za apsolutnu vlast obezvbijediti 41 do 45 mandata.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je kazala: “Prozreli smo odavno samozvane eksperte koji su sebi dodijelili licencu na punu istinu. Dok su oni, kako sami kažu u potrazi za sumljivim licima i fantomima, mi smo dans spremni da se suoimo sa novim izazovima. Imamo konkretne rezultate, obnovljenu i samostalnu Crnu Goru, reformisanu i modernizovanu državu. Uspješno osvajamo važnu etapu evropskog puta”.

Na tribini su govorili Borislav Kašćelan predsjednik OO DPS Kotor, Željko Aprcović,  poslanik u Skupštini Crne Gore, Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog Muzeja Crne Gore, Ilija Mlinarević, predsjednik mladih DPS-a Kotor, Vjera Rašković, direktorica JU “Radost” iz Kotora i Mirko Vičević, proslavljeni vaterpolista.

Milo Đukanović u Kotoru
za vrijeme intoniranja himne
Svetozar Marović
Marija Ćatović
Boro Kašćelan
Ilija Mlinarević
Željko Aprcović
prepuna dvorana kotorskog Kulturnog centra

4 KOMENTARI

  1. Ne znam,ne znam….ovako ili onako svi cemo prezivjeti izbore i narod i opozicija.
    Jedino ce biti lomova kod Dps-a ako zbaljaju.
    Ako se to desi sto ce se cinjeti 15.,to ce biti festival prelijetanja i preletaca
    T

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]