Milo Đukanović predsjednički kandidat DPS-a

11
Milo Đukanović

Glavni odbor Demokratske partije socijalista jednoglasno je podržao predlog Predsjedništva partije da kandidat za predsjednika Crne Gore bude lider stranke Milo Đukanović.

“Počastvovan sam. Ova odluka je odgovornost prema tekovinama i budućnosti Crne Gore”, kazao je Đukanović.

“Bićemo dovoljno ubjedljivi da pobijedimo u prvom krugu”, uvjeren je Đukanović.

“Moja lična orjentacija je bila drugačija. Međutim, kada se bavite poslom kojim se ja bavim više od četvrt vijeka onda imate partijske, lične i društvene obaveze. Smatramo i ja i predsjedništvo da postoji potreba za ovakvim angažmanom u narednih pet godina, ne mislimo da smo zakasnili sa odlukom”, kazao je lider DPS-a.

Odlučan je, kaže, da brani tekovime Crne Gore.

“Imamo dovoljno vremena za završnicu kampanje. Spremni smo za fer političku utakmicu. Nemamo namjeru da se nadmećemo na balkanski način. Reći ćemo kako mi vidimo razvoj ekonomije i demokratije u narednih pet godina. Neću koristiti nikakva druga ovlašćenja mimo onih koja su predviđena za predsjednika”, kazao je Đukanović.

Smatra da je standardni problem naše zemlje deficitarnost ljudi, znanja, umijeća, vještina da odgovaraju sve češćim izazovima.

“Problem koji imaju sva društva ima i Crna Gora. Potreba Crne Gore je dimamični razvoj. Kao najodgovorniji politički subjekt radićemo na homogenizaciji domaćih potencijala da sa više snage, ruku i pameti odgovaramo na izazove”, istakao je Đukanović.

Prije sjednice GO održana je sjednica Predsjedništva partije.

U prethodnom periodu DPS je radio brojna istraživanja kako bi znali ko ima najvecć podršku. Mediji su licitirali imenima gotovo desetak istaknutnih funkcionera te partije, među kojima su bili lider DPS-a Milo Đukanović, Milica Pejanović-Đurišić, Milutin Simović, Zoran Pažin, Branimir Gvozdenović…

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći dio opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front i Građanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i kandidatkinju za predsjednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore. Nju je podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsjedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, a u kampanju će i nekoliko nestranačkih ličnosti.

Predsjednički izbori zakazani su za 15. april, a krajnji rok za predaju kandidature ističe 26. marta.

M.Dušević

11 KOMENTARI

 1. RAZLIKE I SLICNOSTI TITA I MILA:
  Slicnosti
  i jedan i drugi su znali – tj zna skim ima posla tj kakvi smo narod
  i jedan i drugi su tj jes hedonisti
  Razlike
  Tito se borio protiv fasizma, Milo je bio ucesnik RATA ZA MIR
  Tito nista nije stavio u svoj dzep, Milo je skoro cijelu CG stavio!

 2. Malo ću sačekati komentare “Državnih neprijatelja” na našem portalu.Biće interesantno pročitati njihove protivdržavne i nacionalističke komentare, obojane njihovom neprolaznom mržnjom, prema našoj “CRNOJ GORI.”

  • ako je Milo=CrnaGora onda mi i nijesmo kao sto i nijesmo za parlamentarizam nego za batinu i to golemu.
   Zato cu ja i glasati za Mila = radi batine.Nadam se da je pripremio jer drugo ne zasluzujemo.

 3. Takođe pometi i ofregaj redove u tvojoj partiji koja ti je u Kotor nikakva.Srećno na izbore na kojima si za mene već izabran jer si jedini ozbiljan i uopšte za pomenut.

 4. Odlučan je, kaže, da brani svoju stečenu imovinu Crnu Goru.On je tekovina i budućnost Crne Gore, iako nije mislio ali navikao se a i društvo iz kvarta ga je nagovorilo, “ko će ako ne ti” Milorade. Koliko si godina na presto toliko sam ja na tvoj biro za zapošljavanje jer mi je falilo kako kažeš znanja, umijeća, vještina… u tvojim ratovima i biznisima. Sretno kućeviću… ti i jesi lice ove zemlje, zaslužujete i dobro joj pasuješ.

  • Ohoho evo se javljaju poltroni privremene Kotorske pozicije. Danu reci jesu li ti oboje djece zaposlili ili samo onu jednu nesposobnu scer?
   MILO NEGO KO! Nama treba VODJA! Nece dati ovi dezorijentisani u prostoru i vremenu!

 5. Čestitam ti Milo Đukanoviću na već unaprijed pobjedu u to u prvom krugu,
  Ostalo je još samo da uvedeš Crnu Goru u Evropsku uniju i onda si završio posao,
  Znamo da nisi htio ali trebaš nam da završiš posao do kraja koji si započeo,
  Ti si jedini i pravi izbor za sve građane Crne Gore ma iz koje političke ili nacionalne grupe dolazili,
  znaju oni to dobro i imaju koristi od toga samo ne smiju javno to da kažu zbog svojih partija,
  Na međunarodnom nivou si navravio čudo, Nezavisna Crna Gora ,NATO…nema viza za Evropu
  Što se tiče unutrašnjih stvari imaš još dosta posla.
  Da otkrivaš i hapsiš lupeže i državne neprijatelje, nastavi sa hapšenjem lupeža pa će biti glasova…
  Što se tiče Kotora moraš da postaviš nove ljude jer ovi da su što valjali i napravili što za Kotor ,dobili bi večinu a ne izgubili izbore jer narod nije imao razloga da glasa za njih pa si zato izgubio Kotor…
  Ostali predsjednički kandidati, pa to je paradoks ,jedna sprdačina ,koja ne postoji niđe u Svijetu, u Srbiju i Hrvatsku na primjer svi vole svoju državu i nisu protiv nje a ovamo…
  Predsjednički kandidati su osobe koje su bile protiv nezavisnosti Crne Gore a i dan danas su to ,htjeli su da Crna Gora bude srpska ili ruska pokrajina i oni danas imaju obraza da se kandiduju za budućeg predsjednika Crne Gore i oni kobajagi žele dobro državi Crnoj Gori ,protiv koje su bili da uopšte ne postoji kao država.
  Milo Đukanoviću ostaćeš upamćen po velikim djelima na međunarodnom nivou, ova tvoja politika na međunarodnom nivou je najpametnija od doba Kralja Nikole a tvoji protivkandidati ostaće upamćeni po bruci i sramoti dovijeka.Oni nemaju šanse da budu predsjednici ni mjesne zajednice a kamoli države.
  Srećno

  • Bravo Kotoraninu!
   Neka živi Milo i neka vlada vječno!
   Evropski Mugabe!
   Neka Kotor cvjeta kao do sada sa Jugopetrolom i Jugooceanijom,Fjordom i Slavijom!
   Živio mi brate moj i ti i Mikaš!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].