Milorad Vukšić: Opozicija zajedno sa DPS-om onemogućila normalno funkcionisanje lokalne uprave

8
Milorad Vukšić usamljen u odborničkim klupama

Milorad Vukšić

audio: Milorad Vukšić

Na danas zakazanoj sjednici SO Kotor, osim odbornika SNP-a nije niko došao.

Bez obzira što se radilo o izuzetno važnoj tački dnevnog reda-donošenju Odluke o privremenom finansiranju kako bi se omogućilo normalno finansiranje javne potrošnje i nastavak kapitalnih investicija u sljedeća tri mjeseca do kada bi se konstituisala nova vlast ili raspisali ponovni izbori.

Odbornika SNP-a Milorada Vukšića pitali smo zbog čega odbornici i vlasti i opozicije nijesu došli da podrže ovu, izuzetno važnu odluku za funkcionisanje života u našoj opštini.

Vukšić nam je kazao da mu nije jasno o čemu se radi ali da još uvijek vladajuća koalicija vjerovatno dobro nije tumačila propise i zakone. Sve je potpuno jasno.

“Skupština je konstituisana pa odbornici mogu potpuno legitimno da donose sve odluke iz svoje nadležnosti. Istina, nije izabran predsjednik Skupštine, ali, shodno članu 22 Poslovnika predsjedavajući ima sva prava do izbora novog. Očito je da je postojala namjera da se ne prihvati inicijativa SNP-a”, naveo je on.

Opozicioni odbornici, jasan je Vukšić imaju dvojnu priču i danas su dokazali da nijesu iskreni. Oni su, kaže on, danas, zajedno sa DPS-om onemogući donošenje najznačajnijeg akta za početak rada Opštine.

“Ne donošenjem Odluke o privremenom finansiranju stvoreni su brojni problemi. Građani treba da znaju da plate službenika Opštine neće biti isplaćene, ali i uopšte finansiranje javne potrošnje ako se nešto ne desi tokom dana”, rekao je on.

Vukšić objašnjava da je SNP išao na ruku opoziciji i još uvijek vladajućoj SDP kako bi donošenjem Odluke o privremenom finansiranju bilo obezbijeđeno funkcionisanje života u gradu, a donošenje budžeta, u kome opozicija nije učestvovala bilo ostavljeno za period koji bi uslijedio nakon mogućeg dogovora o formiranju vlasti.

8 KOMENTARI

 1. Bicemo im zahvlani jednog dana sto su sprijecili dolazak DFovaca na vlast u Kotor. Molim vas ajde malo se prisjetite ko su funkcioneri te partije u nasem gradu, Hvala SNPu ….imaju Demokrate, SDP pa neka sa njima prave vlast!!

  • ….da ne bješe SuDoPeraca.od ljeta 1988 do zime 1989 godine….(Ljubiiše Stankovića,Ivana Brajovića,Vujice Lazovića,Žarka Rakčevića…te starije Kotorana Nikole Bukilice,braće Lompara,Ranka Krivokapića i još po đe koje gospođe…nebi ste-danas imali o čem pričati-niti DF prizivati-prikrivajući vašu bruku-kako su vas Ljubiša i družina-1989-brez soli presobom gonili …U ČUVENOJ ABlejanju KONTRAREVOLUCIJI-1989 ZA “SPAS SRPSTVA I KOSOVA…”?!!! DA ,DA ka junad na Tušku pjacu-gonili džadama i sokacima SFRJ-SRCG-u čast i slavu KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA…?!!!! Toliko-o vašim “zaslugama”-koje su donijele stotine hiljada pobijenih i proćeranih ljudi sa svojih ognjišta u krvavom ratu…od 1991 do 1999 godine-OD VARDARA DO TRIGLAVA! poseno u Bosni i Hercegovini-đe JE pobijeno više od 105 hiljada ljudi-od kojih više od 60% bijaše nejač! ZVANIČNI PODTACI-IZ 2013 GODINE-KOJE SU SAČINJELI ČLANOVI DRŽAVNE KOMISIJE BiH(PARITETNA KOMISIJA)…!!!! ZATO MUČITE-NE PUŠTAJTE GLASA-SVI STE VI ISTI-SAMO ŠTO SE DRUKČIJE KRSTITE-BOGU KLANJATE…!!!

 2. ….METLA-druga asociacija…VREĆA-treća asocijacija… DEPONIJA-četvrta asocijacija…NE PONOVILI SE NI U ARHEOLOGIJI…I DAJ BOŽE DA ŽIVITE ŠTO DUŽE…DA IMA OVAJ NAROD-AKO NEMA KRUVA-DA IMA SKIM DA SE SPRDA…AMIN-AMEN..!!!!…JANO MORE KO TE SE….?

 3. Da li u SNP postoji neko ko moze da obuzda ljude iz vrha snp kotor koji definitivno vode unistenju KOTORA zbog svojih licnih interesa i ambicija..
  Nadam se da ostatak opozicije nece pristati na sulude ideje SNP o njihovoj vlasti u Kotoru..
  Postenije je ici u NOVE IZBORE nego prihvatiti sramni predlog dvoje _ troje iz SNP
  Mozda bi prihvatljiva bila varijanta da SNP i SDP podrze opstinsku vlast koju bi formirali DEMOKRATE, DF i URA..
  Ajde, VI iz SNP dokazite da Vam nijesu u zivotima najvaznije fotelje..

  • …što nam čini ovaj DPSSSCG…od svojih oTpadnih voda-koje nam usmjerava-prevodi iz male u velju Škurdu…evo više od 27 ljeta…leleeeee za njimaaaa-danas za dovijekaaaaa leleeeeee…K?!!!!

 4. Ovo je priča “koja ne pije vodu”
  Ne moramo biti mnogo stručni, znamo da čitamo Poslovnik!
  Ne vrijedi pravno komentarisati, jer je više nego očigledna podmukla igra SNP-a!
  Vi da “spašavate” život u našoj Opštini!
  Kao što ste spasili vaše odane i vjerne članove, koji su zbog pripadnosti vašoj partiji, prošli golgotu i revanšizam od strane DPS-a!
  Odigrali ste svoj poslednji ples!
  Vrijeme je da odete sa političke scene!
  “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]