Miloš Dževerdanović: Knjiga mora biti dostupna svima

8
Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Savjet Kulturnog centra “Nikola Đurković” odlučio je da se smanji cijena godišnje članarine za kotorsku biblioteku i čitaonicu.

Godišnja članska karta za građane Kotora sada, umjesto 15 košta 10 eura, a uvedena je i članska karta za studente i penzionere.

Njena cijena je 5 eura na godišnjem nivou.

Cijena sezonske  karte za one koji privremeno borave u Kotoru je 3 eura.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje se tiču djelatnosti gradske biblioteke i čitaonice, kazao je  za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor kotorskog Kulturnog centra.

On je podsjetio na uspješan projekat IPA prekogranične saradnje “Gradovi-knjige“, koji je kotorska Biblioteka uspješno sprovela u saradnji sa dubrovačkom knjižnicom.

Takođe je intenzivirana nabavka knjiga popularnih naslova koje traži čitalačka publika.

Knjige koje su u trendu, trebaju biti  dostupne  u najkraćem vremenskom periodu, a ne kao do sada na godišnjem nivou, kazao je Dževerdanović i najavio u narednom periodu češće promocije književnog stvaralaštva poznatih i priznatih imena iz Crne Gore i regiona.

Uskoro će se  pristupiti sanaciji krova koji prokišnjava iznad biblioteke, rekao je Dževerdanović i podsjetio da je u januaru saniran krov iznad kina “Boka“.

Riječ je o istom objektu samo sa druge strane, u kojeme je smještena i biblioteka iznad koje krov takođe zahtijeva hitnu sanaciju.

8 KOMENTARI

 1. Možda ste čuli onaj vic kad seljaka zamole da za neku TV emisiju opiše svoj uobičajen dan. Krene, tako, seljak: „Ustanem u pet sati, popijem jednu rakiju, izvedem stoku na ispašu, vratim se, popijem još jednu rakiju, doručkujem, pa popijem rakiju…“ Tu ga prekine producent: „Ne možeš u programu toliko da govoriš o alkoholu! Reci da nešto drugo radiš, reci da čitaš knjige!“ Seljak ponovo krene da priča: „Ustanem u pet sati, pročitam jednu knjigu, izvedem stoku na ispašu, vratim se, pročitam još jednu knjigu, doručkujem, pa pročitam knjigu, odem kod komšije Pere, tamo pročitam još dvije knjige, onda pređemo u seosku biblioteku, tamo svaki pročita još par knjiga. Kad se biblioteka zatvori, idemo kod Jove jer on ima štampariju u podrumu.“

 2. ZNA LI DRAGORANIN STO JE ROCK?
  da ne mijesa rock i turbo folk.
  A knjige nisu nedostupne, nego za vecinu nisu interesantne, sto je puuuuno
  veci problem

  • simo napisa sam rok da bi se rimofalo a nije da ne znam sto jre rock a ima i konotaciju rok kok pa se ti simo snadji. pozdravljam te. jer ti je danas u turbo folk sve rokni me, kokni me … e a da

 3. Cujemo da prodaju Kulturni centar. Koliko je istina ne znamo.
  Zvati Acovog brata da provjerimo.

  Ovo, ono… pozdrav Branko vinilni iz UDruzenja

 4. A kad će se krenuti sa sanacijom a da se ja pitam i rušenjem postojeće rupe od sale Centra za kulturu? Dok nekome ne pane na glavu onaj plafon i sve ostalo neće se mrdati.

 5. Dobar brak
  Definicija dobrog braka je:
  1. Da imaš ženu koja dobro kuha, pere, pegla…
  2. Da imaš ženu koja je dobra u krevetu,
  3. Da imaš ženu koja dobro zarađuje.
  Uslov je:
  – Da se njih tri nikad ne sretnu.

 6. Djuro svira klavir i Pero ga upita:- Kako, pobratime, sviraš klavir kada ti je žena juče umrla?- Sviram, ali samo na crnim dirkama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].