Ministar ekonomije Kavarić ćuti oko preseljenja kotorskog “Jugopetrola”

44
poslovna zgrada "Jugopetrola"

Slavko Mandić

Građani Kotora očekuju odgovor ministra ekonomije Vladimira Kavarića u najkraćem roku, a zaposleni u “Jugopetrolu” uvjeravanje da ostaju u Kotoru gdje će u ovoj značajnoj kompaniji nastaviti svoj radni angažman, bila je završna rečenica u tekstu koji smo objavili još 30. jula ove godine pod naslovom “Jugopetrol neće niđe iz Kotora”.

Naime, nakon najave menadžmenta “Jugopetrola” AD da namjerava upravu da preseli u Podgoricu, digla se prašina u Kotoru. Neće valjda preko 200 zaposlenih da bira između ulice i Podgorice. Ono što je sigurno, samo manji broj bi prihvatio preseljenje. Ostali čekanje otpremnine na ulici.

Odmah nakon saznanja da je đavo ponio šalu, reagovala je kotorska gradonačelnica Marija Ćatović koja je pismom upoznala ministra ekonomije dr Vladimira Kavarića tražeći od njega da spriječi ovakvu kombinatoriku.

Ćatovićeva je u pismu upoznala ministra Kavarića o činjenici da je “Jugopetrol” osnovan u Kotoru i da je dugi niz godina uspješno obavljao svoju djelatnost u ovom gradu, ali da je i jedna od značajnijih kompanija u kojoj je zaposleno preko 200 ljudi.

Ona je posebno apostrofila činjenicu da mnogi zaposleni zbog porodičnih razloga ne bi mogli da prihvate preseljenje, što bi automatski značilo da bi ostali bez posla. Istovremeno, kotorska opština bi na ovaj način ostala bez značajnih prihoda.

Kotorska gradonačelnica je ministra Kavarića upoznala i sa sastankom sa predsjednikom Vlade, gospodinom Milom Đukanovićem i ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem na kome je donešen zaključak da preseljenje kompanije “Jugopetrol” AD Kotor nije interes Kotora, ali ni Vlade Crne Gore.

Na žalost, ministar Kavarić se nije obazirao na pismo Marije Ćatović. Nije se udostojio ni da odgovori, što je osnovni civilizacijski manir.

Na telefonski poziv je odgovorio i kazao gradonačelnici da će po tom pitanju organizovati sastanak o čemu će je obavijestiti. Nije bilo ni sastanka ni povratne informacije, bar da se zna.

Kavarić nije reagovao ni na zaključak koji je izrekao njegov premijer, nakon čega se opravdano misli da ima nešto drugo što se iza brda valja. A to drugo je priča da selidba nije slučajna i da je plod raznih interesa crnogorskih finansijskih magova, ili tajkuna kako se moderno zovu oni koji su se u vremenu tranzicije bolje snašli. Pisali smo o tome, ne bi li podstakli odgovorne da razmisle o šteti koju može izazvati njihov pasivan odnos i zatvaranje očiju pred naletom sumnjivog kapitala i namjerama tajkuna kojih ne zanima državni interes niti prosperitet i razvoj naše države.

Njih interesuje atraktivna zgrada na atraktivnoj lokaciji koja bi poslužila drugovima koji su dobro naplatili svoj navodni patritizam za realizaciju hotelijerskih ili nekih drugih neostvarenih ambicija.

Ohrabreni ovakvim ponašanjem onih koji odlučuju, čelnici “Jugopetrola” AD su već vodili razgovore sa pojedinim važnim ljudima koji su, kako saznajemo imali amin ministarstva ekonomije. Koga iz Ministarstva, viđeće će se kada se klupko počne odmotavati. A moraće jer država, tako nam je bar rečeno neće sjeđeti skrštenih ruku. Valjda će zaustaviti interesno seljenje po Crnoj Gori preduzeća koji prave  raznorazne dilove kako bi pripunili svoje, ionako prepune džepove. Na kraju, Vlada ima mehanizam da stopira ove namjere. Nadamo se i da hoće.

Podsjetimo još i da je gradonačelnica Ćatović razgovarala sa generalnim direktorom “Jugopetrola” AD Kotor objašnjavajući mu pritom da nema razloga da se sjedište kompanije seli iz Kotora i da su ugrožene egzistencije mnogih porodica čiji je jedini izvor prihada zarada koju ostvaruju u kompaniji. Na žalost, nije bilo razumijevanja, jer je postalo jasno da su u pitanju interesi koji su prevladali sve druge razumne motive.

Ukoliko ministar ekonomije dr Kavarić ne odgovori, sasvim je sigurno da će građani Kotora uraditi sve da spriječe seljenje njihovog višedecenijskog brenda. Kako i na koji način, ostaje da se vidi, ali mora jednom javno da se kaže da su Kotorani ogorčeni što su im uzete sve značajne ingerencije koje su imali kroz institucije koje su osnivali. Podsjetimo da je jedan od najznačajnijih arhiva, Kotorski arhiv marginalizovan i pretvoren u odjeljenje, Pomorski muzej, Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture pretvoren je u dva odjeljenja koja dišu na aparate a bilo je prirodno da sjedište Uprave i Centra bude u UNESCO-vom Kotoru. Čak je formiran Regionalni centar zaštićene UNESCO-ve kulturne baštine Crne Gore čije je sjedište u Podgorici, a ne u Kotoru koji je jedini u porodici Svjetske kulturne i prirodne baštine. Ima još, ali i ovo je, bar za sada dosta.

44 KOMENTARI

 1. Kotor ce gore od Cetinja zavrsit. Cetinje barem ima “olaksavajucu” okolnost da je krah dozivijelo u vrijeme rata, sankcija i embarga kad je cijelokupna proizvodna ekonomija stala.
  Kotor je krah dozivio u zadnjih 10 godina, dok je Crna Gora biljezila ekonomski rast, i preseljenje Jugopetrola bi bila kulminacija propadanja.
  Da nije pomoraca i nesto spontanog turizma situacija bi bila vise nego tragicna.
  Stvarno je tuzno dokle je Kotor doveden. Nadam se da jos nije kasno da se Jugopetrol zadrzi u Kotoru, jer alternative za zaposljenje prakticno ne postoje jer se u medjuvremenu nisu otvorila nova radna mjesta.

 2. Nadja, bre, ako imas takva ,,ledja” kao sto kazu Mare i Jolanda ucini preko tog tipa nesto, za ove oko tebe. Makar za nevoljne……..za ove koji nemaju izbora

 3. Nadja, bre, ako imas takva ,,ledja” kao sto kazu Mare i Jolanda ucini preko tog tipa nesto, za ove oko tebe. Makar za nevoljne……..

 4. Zvone telefoni jutros, prestrojavaju se , tresu glavonje po JPK, svaki, normalno, misli samo na sebe. Nude izgleda po 40 plata za otpremnine ! Koji se tu interesi preplicu, sto se tucini, samo ovi sto nam rade o glavi znaju.
  Gospodo – kotorski sefovi i direktori, dzabe se tresete, dzabe vam stanovi i kuce po Pg u, ako nemate JAKU potporu kod gospodara i njegovih bliznjih, brzo cete nazad u Kotor, milom ili silom, jer na vasa mjesta vec kidisu u Pg!

 5. Mare, dobro sve znas, kao vazda. Nego sreca tvoja da na Plagente ne moras na frizuru, jer bi mogla ostat bez uha, lako ti je za kosu. A za JPK evo cujem jutros, gotovo, nema nista tu da se ucini. Krivo mi je sto dvoje-troje znam u teskoj situaciji. Ko je njih primio, napravio je dobro djelo, a ti sigurno nemaju stan u Glavni nam grad, dje misle sve usisat. Jadni TI ljudi, jadne im familje

 6. “Na kraju Vlada ima mehanizme da stopira ove namjere. Nadamo se i da hoće.”
  Dođe običnom čovjeku da počne zauvijati kao bijesan kučak!
  Kao, Vlada o tome nema pojma…
  A kad se počelo i razmišljati o tom projektu, prva je konsultovana Vlada.
  Ne može se u Crnoj Gori negdje ni kiosk postaviti da Gospodar ne zna.
  I da se pita i on odobri.
  Samo da nam Fakultet za pomorstvo ne presele u Berane!

 7. Moram priznati,da meni i mojim kolegama(čobanima),je teško razumjeti ovaj “bunt” : tekstopisca i čitalaca-komentatora? Reklo bi se,da se niste snašli-još probudili od “malog državnog udara” od prije kvarat od vijeka(godine počinju januarom 13/14 .1989 godine)-i to u kamare SNO(današnja “upravica” za mandraće i lučice montenegra i Opštinsko rukovodstvo radničke klae-sindikat-koji zajedno figurišu:da postoje,a ničemu i nikome ne služe-ikebane?) opštine Kotor..nota bene na “srpsku novu godinu”-u izvedbi tada pionira: N. Lj. B.;braće L…..;R. K.;/-B. N., D. R.B.,M. Š.; D. M.B.; jedne gospođe-do juče aktuelne u spašavanju dobara UESKO,kao i jdnog broja i manje značajnih “vodonosaca” ovoj gospodi pionirima u poodmaklim tada godinama-Slobodana Miloševića”,onda svi članovi SeKaJu se na današnji dan tuđom imovinom-koja je prvo opljačkana pa ono što im je “preteklo”potom uništena od Lipaca(kazani za benzinu),pa preko “Eksportbilja”,”Jadrana,svekolike Industrijske zone u Grblju,UTP “Fjord”, do PD Boka Radanovići i na ultimu “Jugooceaniju”-današnji krematorijum u kojem su za navijek izgorele sve dobrote i napredci Kotora-a bogami i cijele Crne Gore koja se iz ovoga “krematorjuma” nekada razvijala i napredovala?! Dakle,danas kukumakati za ciglije 200 najbogatijih kotorana-po sistemu đe će što će i kako će živjeti,je da oprostite pomalo ne baš lijepo i poželjno -kada mnogi žive na ivici egzistencije-ispod donjeg praga siromaštva(plate,penzije ispod 170 erua!)!
  Đe ste bili-što ste radili i učinili da nam Kotor danas ne izgleda kao pojata “Fjord”;krematorijum -“Jugooceanija”…? Znate li đe su i kako žive one hiljade radnika iz opštine Kotor-koje su,upravo,ovi gore mencovani ostavili na ulici-ulici na kojoj su oni-prvo blejali i potom pravo uskočili u i na vlast od Kotora do Podgorice,jedno vrijeme i u Beograd,i dalje po ambasadama-ni da su od Petrovića-a ne..od…znamo ko su i od koga su i kakvi su bili i ostali?
  U mjesto prijetnji:”…da će građani Kotora uraditi sve(kao i do sada-pušti me oli…) da spriječe seljenje njegovog višedecenijskog brenda…”,gospodo stisnite petlju-potpišite se na zahtjeve,pa priupitajte “današnje vaše idole”-što su imali od imovine na onu “srpsku novu godinu”,što su od imovine ponijeli (u Titograd)-a što imaju danas i đe im se nalazi ta “ušteđevina”?
  Na ultimu-bog vam bio u pomoć-a li ne više od vašeg vjerovanja-nevjerovanja u njega u pasanim “vašim vremenima”-koje su pojeli asinusi?
  Lijep pozdrav sa zelenih padina Vrmca u društvu svojih štićenika-koji bi uz manju doradu postali pravi glasači-bekajući za svojim idolima-kao mnogi iz druge-ne njihove vrste?!

 8. Evo vidim da ste se zaskrpinali oko Jugopetrolja i prosto dimite na usi. Sto je vama? Snace se vecina onih u tu grande kucu.Mislim na vecinu koja je imala ,,nekog da ih ubaci”. Imaju oni stanove poTitogradu, nece oni na biro. Oni sto nesto peskaju-oni ce na biro. Eto, jedna fina mala iz mog komsiluka, svako jutro se usesta, nasminka i polako odseta, da tamo sjedi, pije kafu….i niko je ne smije njanci krivo pogledat, ima ona jaku vezu, neki odmah do Mugija tip. Pape i brat na vapore, podupiru, stan ceka u Pg. Steta sto takav kadar ide iz Kotora ako jugopetrolj pasa gore. Nisam maliciozna,ali tako vam je moji dobri na Plagente, i vi znate koja je, a nije jedina………

 9. Sve je otislo iz Kotora pa i Jugopetrolje. Jedino se more ne moze presekat a sve ostalo – adio Mare! Samo se sjetite Kotora sa kraja osamdesetih i uporedite ga sa ovim danas. Ovi su danas vise nagrdili Kotor nego svi osvajaci sto su ovuda pasali. Pogledajte samo Tivat kako je napredovao a nekad smo se sprdali sa Tivtom. Ista je partija i kod njih i kod nas samo sto su ovi nasi bolji “strucnjaci”.

 10. ne znam ‘oce li me Moderator pustit jos nesto rec’…….
  A sto ne bi krenuli u PARADE PONOSA PRIPADNOSTI KOTORU!!!!!!
  Uz zahtjev da se zaustavi urusavanje grada i zivota u njemu. M ogli bi odredjenog dana, u istu uru lupat u prosulje i navijat’ kao kad igra Primorac.To ne bi impresioniralo doticne,ali ZA NJIH ne bi valjalo da im informacija o takvim dogadjajima ide okolo iz grada kao sto je ovaj. Mozda bi zbog toga, s mukom zaustavili ovaj pakleni plan u koji su krenuli.Probudite se, mozda je jos malo ostalo dok skroz ne pane mrak……..

 11. aaauh, koliko dana se trosite oko teksta povodom neminovnog dogadjaja u toku. A sto ste mislili, da ce ostat’ sto ovom …..gradu osim kamenja ,,koje govori”??? Mladost koja vrijedi, makar veci dio nje, ce utec’ vanka . Bice tuzni i tamo i ovamo, jer ko bi ,rodjen u Kotoru rado pos’o iz njega ? Moze, al’ mu srce ostaje na nekoj od njegovih pjaceta. E moji sugradjani, sve je, bojim se, vrag odnio. Pa i mnogi od vas sto bi mogli sto ucinjet cinite samo za sebe, ali to je sve mizerija . Kupicete bokun zemlje ili veceg stana, a dje ce vam unuci zivjet? U tom stanu, sa pogledom na ubijeni grad? Danu, tresnite malo glavom u zid, mozda vam se razbistri, vi koji ste ,,na polozajima”……….

 12. ljidi, dovedite Popaja – Aleksandra Radunovica da baci dvije da se od srca nasmijem! Kriva reka se ne ispravlja…….

 13. Ljudi zavrsite sa ovom farsom,niste vi bas toliko neobavijesteni.
  Juce je kod notara ovjeren ugovor o zamjeni nekretnina izmedju Dake Davidovica i Jugopetrola.

  The end.

  • Sledeći potez je potpis kod notara o zamjeni zgrade Jugopetrola za zgradu opštine u starom gradu. Daka otvara hotel u stari grad. Pametan čovjek, napravi zgradu u Tološe i dobije zgradu u UNESKO gradu!!!!

 14. tike tike tacke, nema vise vracke, tike tike tacke, nema vise vracke, jer ko plati, mora da plati. mora da plati sve, a KO ce da plati,,, KOkolo, KOtor, blago nama

 15. Podgoricani imaju sirok spektar kompleksa od Kotora . (ima casnih izuzetaka i umnih ljudi poput Balse Brkovica). Zbog toga je degradacija Kotora imperativ njihovog djelovanje, a jednako se odnose i prema Cetinju. To je ocito i gotovo nezaustavljivo……..Zalosno

 16. sto ste se raspalili, a onda ce opet svak svoj LICNI interes, kalkulantsko glasanje, a jedino moralno bi bilo TOTALNI BOJKOT, POBUNA !!!!!! Znate li vi uopste sto je to , osim da mudrujete. Dotoresa ima pravo, to je osnov prosperiteta RAD, a ko i kako dolazi do njega, svi zatvarate oci

 17. Zar još ima onih koji vjeruju da će neko drugi, osim vlasnika, odlučivati gdje će biti sjedište „ JUGOPETROLA „? U ostalom, i da je suprotno, Kotor se o tome ne bi pitao, kao što se ne pita za: „ JUGOOCEANIJU“, od koje je ostala zgrada, „ FJORD „ od koga su ostali ruina i ime, „ BOKELJKU „ od koje nije ostalo ništa, „ RIVIERU „ od koje bolje da nije ostalo ni ono što podsjeća na nekadašnju fabriku, od zemljotresa 1979. godine neopravljeno krilo Bolnice u Kotoru, za čije se pojedine službe još koriste drvene barake, jer, vjerovatno, nije predviđena da bude regionalni centar.U ostalom, ovo smo, osim o Bolnici, čuli od zvaničnog lica.
  „ JUGOPETROL „ nije bio brend Kotora već, kao i „ JUGOOCEANIJA „ , dva stuba privrede Crne Gore.
  Da li neko zna rezultate statistike, koliko je puta, u posljednjih nekoliko godina, u Skupštini CG, pomenuto ime Kotora , kojim povodom i u kojem kontekstu?
  Hvala svima koji su se zauzeli da „ JUGOPETROL „ ostane u Kotoru.
  Ali, , da li je za očekivati da građane Kotora , i predstavnike vlasti, vlasnik „JUGOPETROLA „ pita gdje će biti sjedište firme? Da Bog da , pa „ JUGOPETROL“ ostao u Kotoru.

  • Naivko, sve sto si naveo je tacno. Sa druge strane i narod kotorski je imao prilike da se takvima oduzi na nekoliko izbora koji su se desavali u tom periodu.
   I STO JE BILO?
   To da ce neko izaci na ulicu i da ce se nesto onda desiti, imamo toliko primjera da to ne pali vise. Ipak su izbori onaj dan kada se makar 90% narod pita, onih 10% po rijecima ex ministra Kalamperovica se “smulja” nekako.
   sad ce opet lokalni izbori u KO, vidjecemo sto ce biti? Ako je po portalima i kaficima, dobro im se trese stolica, dali neko stvarno vjeruje da ce se takva energija prenijeti i na glasacki listic?

 18. Srecan put Jugopetrolu zelimo pjesmom “A sad adio!”
  Pozdrav nasim strateskim partnerima ciji smo ujedno i sponzori.
  Sva vas volimo kazemo mi u Udruženju Narkomana.

 19. Na hiljade ljudi je ostajalo bez posla, na primjer kada je VW odlucio da preseli svoje fabrike za proizvodnju automobila u drugu drzavu, ili masu drugih firmi kada su se preselile u Kinu ili u Istocnu Evropu. Jeli se tu drzava petljala? Naravno da nije.
  A vi i dalje vjerujte presmjesnom kotorskom parlamentu i gradonacelnici koja kaze da nije interes kotora da JPK ode. I naravno glasajte ih opet! Sretno vam bilo!

 20. “dotoresa” totalno ste u pravu!!!
  Kotor se moze i trebao bi se borit protiv odlazenja Jugopetrola,
  nisu oni vlasnici 100% Dosta je ljudi na birou jos samo fali ovih 200,
  ma da vise od pola njih ima kuce,stanove vec odavno gore.
  Jednostavno, radi lose finasniske situacije
  Jugo Petrol ostaje u Kotor Gradu!!!!!!!!!!!

 21. Valjda čovjek sa svojom privatnom imovinom može da raspolaže
  kako smatra da je najkorisnije. Šta ima nezakonito u tome
  što vlasnik sa Benova sjedište svoje firme hoće da preseli i u Plužine,
  ako mu se hoće?
  Licemjerna je bila ona nedavna sjednica SO Kotor, koju zdušno
  i grlato podrža pozicija i opozicija, sa koje je
  poslata poruka da su, eto, građani Kotora “zabrinuti”
  zbog namjere Mavromatisa da upravu Eko-Jugopetrola
  preseli u grad pod Goricom. A Ministar Kavarić, siromah, pojma
  nema o tome!
  To su “igre bez granica”, u kojima stradaju nedužni građani Kotora.
  Vidjećemo ko će prisvojiti zgradu na Benovu, na najatraktivnijoj lokaciji.
  To pučanstvo još ne zna, a možda dugo neće ni saznati, jer
  će gazda vjerovatno biti sa nekih egzotičnih ostrva.
  Dakle, djelatnici, uzmite otpremnine i tražite novi posao.
  Ili selite za Podgoricu.

 22. Ko je ovdje lud ili naivan? Privatna firma moze da radi sa svojom imovinom sta hoce. Zasto se ne prisjetite sta je bilo prije desetak godina, kada se prodavao Jugopetrol? Tada se niste sjetili da postavite pitanje zasto se prodaje profitabilna drzavna firma. Naravno da niste pitali, niti ste smjeli da pitate, jer ste znali da idu izbori, pa jelte treba imati za izbore.
  Nismo mi svi muvljeg pamcenja, iako biste zeljeli da jesmo. Sjecamo se mi i sto je bilo i prije 20-tak godina, kao npr. sa kim je vajni profesor iz Niksica setao po Kotoru sa automatom,…. itd…

  • Narode kotorski, izgubli ste pravo da bilo sto pricate o ukradenim institucijama, nenapravljenim pupovima, dupovima, i ostalim cudima, iz prostog razloga sto ih svaki put na izborima redovno zaokruzujete!
   Zato ni rijeci vise!

 23. Sjajno, narod Kotora ce i ovo ponizenje znati da nagradi na sledecim izborima!
  Lijep pozdrav za Jugopetrol!

 24. a bice, bome, na kotorskom birou vise ljudi nego sto ih je danas, ali bice ih vise i u Niksicu, Savniku, Pljevljima, mnogi od njih su ,,preko veze” dosli u JPK i uglavnom malo znaju, puno cakulaju i ispijaju kafe. A i mnogi ,,brilijantni” kotorani su tano preko veze, pa kvarat ljudi u JPK radi, ostali su liberani te velike muke, ali plata gre, a bome i staz. Ocemo li malo i o tome?

 25. Ćutanje je znak odobravanja. Dakle, mi iz Udruženja već vidimo novi hotel na mjestu Jugopetrolja a nama dolaze da kontrolišu ispod tezge da nemamo štogoć za prodati.
  Voli vas tRajko Plastikaner poznati sponzor u ime Udruženja Pijačara.

 26. Znači gotova tajkunska stvar! SRAMNO izrežirano.
  Gospođo Ćatović naoštrite se i opet u odbranu Jugopetrola ako imate moći !Želim vam a i nama uspjeha a Kotoru da pokaže dostojanstvo.

  • nema se sto Catovicka naostrit kad su joj vec partijski drugari iz Podgorice otupili nokte prije 10 godina kad je Jugopetrol prodat grcima pod blago receno sumnjivim okolnostima dje ce se vjerovatno za koju godinu nova afera telekom stvorit tako da je ovo preseljenje samo slag na torti i dokaz da su DPS-ovi lokalni funkcioneri samo pioni ili poltroni kako vam draze reci ove gospode iz centrale u Podgorici,a od takvih srece nema gledaju samo licni interes.

 27. Ovom gradu ne treba institut predsjednika opštine, niti ikakva vlast ni opozicija.Gotovo da mu ne trebaju ni građani jer se niko ne pita kao pjan plota.Ko nas pita.Pojedinci tu i tamo reaguju ostali kao bravi.

 28. Bravo Slavko. Sve je tačno ali Kotorani moji isto najviše vole po kafanama i “u male”. Malo će ko u brk. BRAVO ti ga.

  • Bravo Slavko!
   Ovo je prevršilo svaku mjeru!
   Da su kakave pameti, otezali bi to preseljenje dok se koji hotel ne otvori, ne bi li se zaoposlio još po koji konobar i sobarica iz Kotora, pošto će menadžeri sigurno bit iz PG i NK…
   Nego su nemoćni, zalud se k.r.e tu po kotoru kao neka vlast, a ne pitaju se svojih gaća, znaju samo prodat-oročit-pa pomalo skidat za plate…

 29. Vlada sad samo pere ruke od preseljenja jer je to vise nego ocigledno,a bogami i lokalni DPS je to isto znao pa su cutali tako da je izvjesno da ce se broj nezaposlenih na kotorskom birou rada uskoro povecat.a vama dragi gradjani neka lokalna vlast i dalje prosipa price o akva parku i uzgajalistu delfina u Grblju i jos koje kakve nebuloze,a nisu u stanju pasarelu za pjesake da postave na gradsku rivu da se makar ocisti ovaj saobracajni kolaps tokom ljeta pa ih vi opet fino glasajte na sljedece izbore

  • Treba i Luku Kotor prebacit u Podgoricu…
   Što će ona tu uz more, kada se ministarstvo za sve pita odozgo, možda će im bolje ić ako budu bliže ministarstva, jel tako?
   Nam kotoranima, neka ostanu gužve, komunalni problemi i ostale gluparije da se zanimamo…
   Koliko branimo svoj grad bolje nijesmo ni zaslužili…
   Kroz istoriju su i stari kotorani i stari dubrovčani, dorbo znali da istrguju i zaštite svoje interese od svih okupatora koji su ih osvajali, a mi se ne možemo izboriti sa ovim “domaćima”, sve pasa u Titograd-Milograd!

   • Luka je od koristi najviše samo gospodi koji tamo rade a kako rade rezultat je gradnja na Luži i u parku . Sve da su od zlata a ne staklenici kako neko reče bilo bi previše.
    Nego tamo njima nama Luka a nekima od njih ko zna koja “mirna Luka”.

   • neka nam vala ponesu kašune s LUže, nikakva šteta. Od brodova samo šteet jer pričali što pričali zagađuju zaliv i inficiraju Kotor sindromom Venecije. kako se često piše u novine tamo lijiepo radi šesti prst.

    • Da nisi došo u Kotor ne bi tako zborio!!!
     Sindrom Venecije je izliječen i u Veneciji, a malograđanština u Kotoru je neizlečiva bolijest!
     Ko god šljegne sa strane brzo se zarazi, a kod oviju domaćih je to u gene ušlo, pa se ne da izbacit!
     “Smrt gospodina Goluže” treba gledat, kotorani su tri puta gori nego malograđani opisani u filmu…

  • Lijepo…neka opet postave onoga direktora ssto se medom bavi,onog bivsseg vaterepolo sudi,ju,te sina od ovoga prvoga da im bude potparol…da onako iza sjene bljuju…posspicavaju,i da usrece Kotor,kao ssto su svoje sspage…eee esmo bravi…kukalo nam se…Odavno smo pijrali i izgubili Jugopetrol prije ovih Greka…Ali je zzalost ssto ti i dalje iz budzaka lojalnijeg vladau…iz mraka…a odluccuju i u Luku i u opcinu…eee..,bekice smo ti mi svi…moj Slavko ,dzabe Maji borba ,isti je stalno napadaju vec zadnjih 20 godina…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].