Ministar vanjskih poslova Indije u posjeti Kotoru

1
razmjena poklona

U Kotoru je juče, u okviru zvanične posjete Crnoj Gori, boravio Vijay Kumar Singh, državni ministar za vanjske poslove Indije.

Visokog gosta je primila kotorska gradonačelnica Marija Ćatović, koja ga je upoznala sa aktivnostima koje Kotor ima na međunarodnom planu, posebno u okviru Foruma Puta svile.

Ovom prilikom predložena je saradnja i povezivanje u oblasti visokog obrazovanja, kao i muzičke kulture.

Nakon obilaska UNESCO-vog grada i upoznavanja sa bogatim kulturnim sadržajima ministar je iskazao zainteresovanost za gostovanje umjetnika iz Indije u okviru međunarodnog festivala Kotor Art.

S obzirom na pomorsku tradiciju Kotora, njegovu vjekovnu povezanost morskim putem sa lukama svijeta, pa tako i sa Indijom, zaključeno je da je potrebno jačati saradnju dvije zemlje na brojnim poljima.

Njegova ekselencija gospodin Rajiva Misra, ambasador Indije za Crnu Goru, koji je u pratnji ministra obišao grad, predložio je da se Dani indijske kulture, sa akcentom na filmsku produkciju, organizuju tokom naredne godine u Kotoru.

u katedrali Sv. Tripuna

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]