Ministarka vakcinisana, ruske vakcine stižu u četvrtak, korekcija mjera u srijedu

2

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počela je vakcinacija zaposlenih koji rade sa pacijentima oboljelim od COVID-19 infekcije, a prvu od 150 vakcina primila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Nakon imunizacije, istakla je da drugi kontigent ruskih vakcina, 5.000 doza, stiže u četvrtak, dok će kineske vakcine ka Crnoj Gori krenuti 27. februara.

Vakcine su primili pulmolog i još četvoro zaposlenih koji su u crvenoj COVID zoni, a koji nemaju antitijela.

Vakcinacija se odvija po planu 

Nakon vakcinacije, Borovinić Bojović poručila je da će se vakcinacija u kontinuitetu odvijati.

“Broj utoršenih vakcina je dinamičan i vakcinacija se odvija po dobro osmišljenom planu”, kazala je ona.

Na pitanje novinara o prijavljivanju za vakcinaciju, ministarka je navela da postoje tri načina – preko coronainfo sajta, izabranih ljekara i telefonske linije.

Ponovila je da će vakcinacija prvo da se odvija po prioritetnim grupama.

Po Nacionalnom planu, dodala je Borovinić Bojović, u Crnoj Gori bi trebalo vakcinisati 330.000 građana, kako bi se moglo govoriti o kolektivnom imunitetu.

Imunitet od ruske vakcine trebalo bi da traje do dvije godine, ali ministarka je istakla da je to sve individualno.

Ministarka se zahvalila doktorki Dobrili Nikčević, koja je, kako je navela, od početka epidemije bila u crvenoj kovid zoni.

Doktorka Nikčević je navela da je upravo vakcinacija uslov da se vratimo normalnom životu. Zahvalila se što se u KCCG krenulo sa vakcinacijom.

“I pored vakcine, ovo stanje će i daje potajati, i moramo da naučimo da se i dalje pridržavamo svih mjera – distanca, maska, pranje ruku. I tako dok skroz budemo sigurni da možemo bez toga”, poručila je Nikčević.

Korekcija mjera u srijedu

Borovinić Bojović saopštila je da će u srijedu 24. februara u 15 sati biti saopštene korekcije mjera za sprečavanje širenja korona virusa. Istakla je da, na osnovu trenutnih indikatora, sigurno neće doći do ublažavanja mjera.

2 KOMENTARI

  1. Lepa, postena, strucna, hrabra, sposobna, bravo na srecu i cast Crne Gore svih njenih gradjana, ogromno je zadovoljstvo znati da postji takva zena a imati cast da je ministarka bas u Crnoj Gori to je dar od boga.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]