Ministarska obmana: Pismo o namjerama vlasnika Savane stiglo u kabinet premijera i ministra

0

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić opet je pokušao da obmane crnogorsku javnost kada je za televiziju Vijesti izjavio da Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu od kompanije Savana za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa.

Pobjeda objavljuje faksimil mejla pisma o namjerama koje je u ime Veselina Mijača danas u 14 sati i 55 minuta poslato na zvanične mejl adrese u kabinete premijera Zdravka Krivokapića i ministra Mladena Bojanića.

“U ime gospodina Veselina Mijača, vlasnika grupacije Savana u Crnoj Gori, prosljeđujem Vam Pismo namjere”, zapisano je u zvaničnom obraćanju premijeru Krivokapiću i ministru Bojaniću koje potpisuje Tamara Baković Pajković.

U pismu o namjerama, koje u biznis svijetu jeste zvaničan dokument koji prethodi eventualnoj ponudi, vlasnik Savana Holding Veselin Mijač ističe značaj kompanije Montenegro Airilines za crnogorsku ekonomiju i naglašava odlučnost da preuzme odgovornost za dalje poslovanje nacionalnog avio-prevoznika u slučaju da država reguliše kompanijska dugovanja.

Faksimil Pisma o namjerama koji objavljuje Pobjeda je dokaz ozbiljnosti biznismena koji je poslovnu imperiju počeo da gradi u švedskoj daleke 1973. godine.

Umjesto zvaničnog odgovora, ministar Bojanić je spinom na televiziji Vijesti, bliskoj novoj vlasti, vjerovatno pokušao da “dobije na vremenu“ jer je prije dva dana, mimo dobre poslovne prakse, javno oglasio gašenje Montenegro Airlinesa.

Bojanić: Vlada nije zvanično dobila ponudu Mijača

Grupacija Savana dostavila Vladi ponudu za kupovinu Montenegro Airlinesa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].