Ministarstva na službena putovanja u vrijeme finansijske krize troše 1,2 miliona

0
Najviše za službena putovanja izdvaja Ministarstvo odbrane, a najmanje Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Iako je Crna Gora pogođena ekonomsko-socijalnom krizom, izazvanom pandemijom virusa korona i nekim pogrešnim ranijim ekonomskim i političkim odlukama, državni organi su i dalje “široke ruke” kada su u pitanju službena putovanja.
Prema budzetu za 2021. godinu, za službena putovanja predviđeno je 1,246,380 eura.
Najviše novca za putovanja troši Ministarstvo odbrane, i to nešto preko 375.060 eura. Za rukovođenje i koordinaciju rada ovog ministarstva, koje predvodi Olivera Injac, izdvojeno je 139.939 eura, za obuke i vježbe vojske 28.800, dok je za putovanja za međunarodno-vojnu saradnju potrebno 73.200 eura.
Najmanje novca je izdvojeno za Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, koje predvodi ministarka Tamara Srzentić – 19.600 eura.
dan

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.