Ministarstvo i opštine dogovorile kako će se izdavati UTU dozvole

0

Iz Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, saopšteno je, da je državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Aleksandar Ašanin održao radni sastanak sa sekretarima sekretarijata za urbanizam svih lokalnih samouprava u Crnoj Gori.

Glavna tema sastanka bila je definisanje novog modela podjele poslova između Ministarstva i lokalnih samouprava u dijelu izdavanja urbanističko-tehničkih uslova, koji bi bio usklađen sa Zakonom propisanim poslovima glavnog državnog arhitekte i glavnog gradskog arhitekte.

Nakon konstruktivne diskusije, na prijedlog Ministarstva, dogovoreno je da izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za objekte do 3000 kvadratnih metara bruto građevinske površine, izuzev hotela odnosno turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rizorta, ostane u nadležnosti lokalnih samouprava. Poslovi izdavanja urbanističko-tehničkih uslova za objekte preko 3000 kvadrata, za sve objekte za koje je obavezno raspisivanje javnog konkursa, kao i za trgove, skverove, šetališta i gradske parkove ostaće u nadležnosti Ministarstva.

Sa novom preraspodjelom nadležnosti nije se saglasio sekretar Sekretarijata za prostorno planiranja i održivi razvoj Opštine Ulcinj, Mehmed Milla, dok su v.d. sekretara Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj glavnog grada Podgorice, Miljan Barović i sekretarka Sekretarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj opštine Kolašin, Ljiljana Raičević istakli da sekretarijati kojima rukovode imaju adekvatan kadrovski kapacitet za izdavanje UTU-a i za objekte preko 3000 kvadrata bruto građevinske površine.

Analiza koju je Ministarstvo pripremilo na osnovu podataka o broju i strukturi urbanističko-tehničkih uslova izdatih u svim crnogorskim opštinama tokom prošle godine, pokazala je da dogovorena preraspodjela nadležnosti neće imati bitnijeg uticaja na obim poslova sekretarijata za urbanizam lokalnih samouprava, a da će finansijski uticaj biti zanemarljiv.

Na sastanku je razgovarano i o drugim izazovima sa kojima se susreću lokalne samouprave, poput lošeg kvaliteta planskih dokumenata, neadekvatnih zakonskih rješenja, problema u procesu legalizacije bespravno sagrađenih objekata, nedostatka kadra u urbanističko-građevinskoj inspekciji.

Ašanin je ukazao na potrebu da sastanci poput ovog postanu redovna praksa i da se komunikacija između Ministarstva, jedinica lokalne samouprave i Zajednice opština intenzivira, u cilju koordinisanijeg i efikasnijeg zajedničkog djelovanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]