Ministarstvo javne uprave: Jokić i Perović grubo krše zakon

12
Jokić i Perović, dvojac bez kormilara

Imajući u vidu višemjesečnu problematičnu  situaciju u Kotoru, za koju je kako smo to više puta istakli, odgovorna isključivo lokalna vlast, koja je imala većinu u lokalnom parlamentu, a koja je eskalirala ovih dana grubim kršenjem zakona od strane predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović i predsjednika opštine, Vladimira Jokića, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Kotor, Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama.

Kako je saopšteno iz resora Suzane Pribilović, u ovom trenutku je evidentno da lokalna vlast, tačnije predsjednica Skupštine i predsjednik Opštine ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje Skupštine opštine, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što naročito trpe građani i građanke Kotora.

“Ovo potvrđuju neomogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije Skupštine kao predstavničkog organa svih građana Kotora i na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da “štite” imovinu opštine od odbornika, tj. predstavnika građana”, navode u ovom Ministarstvu.

Još jednom napominju da predsjednica Skupštine u roku od 20 dana koliko je Odlukom Vlade bilo ostavljeno za obezbjeđivanje funkcionisanja Skupštine, ni samoinicijativno, ni na zahtjev jedne trećine (1/3) od ukupnog broja odbornika, nije sazvala sjednicu Skupštine, pa imajući u vidu navedeno, kao i njena posljednja postupanja, evidentno je da to čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva.

Da podsjetimo, politička kriza drma Kotor.

<<<Perović mijenja brave, Jokić zapečatio dokumentaciju, Kotor politički dotakao dno>>>

Juče je u ovom gradu bilo burno. Zaposleni u SO Kotor nijesu mogli do svojih radnih mjesta jer su vrata bila zapečaćena. Juče je trebalo da u tom gradu bude održana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Kako je CdM juče pisao, Jokić je zapečatio opštinsku dokumentaciju kako bi s obezbijedio u slučaju da po drugi put bude smijenjen.

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 10. jul. Jedina tačka dnevnog reda je njena smjena.

M.D. 

cdm

12 KOMENTARI

 1. Tanja ih je dobila na sudu!!! Mislim da joj je najvažnija satisfakcija ne i mjesto! Ona je pravu. Ona je pobjednik! Dovoljno je dobila!

 2. Treci dan SRAMOTA dob8ja svoje sporko i sramotno utvrdjenje, a radnici na celu sa svojim bijednim, ljigavim i sporkim komandosima, i falhe na kucno cesanje p…
  Ni bivsa velika Jugoslavija ovu bruku ne vidje!

 3. Nema te kise, nema te oluje, da skine glib sa sporkoga obraza.
  Palata Bizanti, ima svoju pricu, ima svoju istoriju, svaki njen kamem je prica za sebe, i ko je doso da ga mrlja sporkecama koje glad za vlascu, se zovu.
  Ostade zapisana sramota od koje se stidi Crna Gora!
  Zato drzavo, reaguj i zastiti istoriju i njenu pricu!

 4. Sto cekate sa krivicnom prijavom, posebno sto se radi o vise krivicnih djela, sto su katanci i kalauzi na drzavnu ustanovu, i to ne bilo kakvu, vec cuvenu palatu Bizanti, sto je docekao Kotor da mu na istoriju i njegove znamenitosti, ko i od koga cini vandalizam od kojeg se stidi Crna Gora!
  Ajte sad idite da ” svirate klavir”, barem nesto da naucite!

 5. Zar nisu takvi Vicko i u Centru za kulturu đe se jos tresu i pune gaće od kume.
  CAST SAMO TANJI KOJA JE PRESAVILA TABAK I TUZILA JE PA DOBILA NA SUDU.
  Sad ce suncokreti opalaaaa za novom vlasti .

 6. Sve pomesti bagerom, zajedno sa radnicima koji nijesu na svojim mjestima!
  Bijede ljudske, sto nisu dosli na posao, nego telefonske poruke prihvataju kao zvanican dokument!
  Treba primjenit Zakon o radu pa neka ih bebac zvani “istina” i madam Perovic, vode sa sobom!
  Poslusnicici i pubaci, a sto sada, morali ste… niste nista morali vi primate platu za rad a ne za saucesnistvo u hajduciji i vandalizmu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]