Ministarstvo javne uprave: Nije tačno da vršimo pritisak da se održi sjednica SO Kotor

6
Kotor
Ministarstvo javne uprave ne vrši pritisak da se održi sjednica kotorske Skupštine, saopštio je ovaj vladin resor.
“Poslovnikom Skupštine opštine Kotor je propisano da predsjednik Skupštine može prekinuti sjednicu kada ocijeni da je povodom određenog pitanja koje je na dnevnom redu sjednice neophodno izvršiti konsultacije i pribaviti potrebno mišljenje i u drugim slučajevima, ako to Skupština odluči.Pozivajući se na navedeno određenje iz Poslovnika Skupštine, predsjednica Skupštine opštine Kotor je prekinula XIX sjednicu Skupštine dana 24. aprila 2019. godine sa obrazloženjem da je, povodom podnijetog prijedloga 1/3 od ukupnog broja odbornika za dopunu dnevnog reda, potrebno pribaviti mišljenje, a da pri tome Skupština nije ni utvrdila dnevni red, niti odlučivala da li je potrebno izvršiti konsultacije i pribaviti mišljenja o tom pitanju, što je urađeno suprotno Poslovniku.Podsjećanja radi, Skupština opštine Kotor već duže od šest mjeseci ne ostvaruje svoje nadležnosti, odnosno u 2018. godini je održala i završila samo jednu sjednicu koja je počela sa radom 19. februara 2018. godine i nakon više prekida završena 20. marta 2018. godine. Druga sjednica koja je započeta 15. maja 2018. godine ni do danas nije završena, a pojedine sjednice iako su sazivane nijesu ni započinjane zbog nedostatka kvoruma. Takođe, između ostalog, značajno je istaći da Skupština opštine Kotor nije donijela Budžet opštine za 2019. godinu iako je bila u obavezi da to učini najkasnije u prva tri mjeseca fiskalne godine”, navode u saopštenju.

U cilju rješavanja situacije u Kotoru, izazvane isključivo lošim upravljenjem lokalne vlasti, Vlada Crne Gore je na prijedlog Ministarstva javne uprave donijela 30. maja Odluku o upozorenju Skupštini opštine Kotor da u roku 20 dana od dana objavljivanja Odluke u Službenom listu održi sjednicu Skupštine radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno  izvršavanje zakonom utvrđenih obaveza, dodaju iz MJU.

“Međutim, predsjednica Skupštine ni nakon upozorenja Vlade, iako je imala i vremena i normativnog osnova da sazove sjednicu Skuštine po hitnom postupku u skladu sa Poslovnikom Skupštine i u roku kraćem od 10 dana, što je u konkretnoj situaciji bilo neophodno učiniti radi ostvarivanja funkcija Skupštine, to nije učnila. Isto tako nije pokušala ni da sazove nastavak neke od ranije započetih sjednica, a naročito ne sjednicu na kojoj je bilo predviđeno donošenje Budžeta.

Dakle, sve navedeno, ne ulazeći u ostale detalje vezano za potupke i postupanja predsjednice Skupštine opštine Kotor, dovoljno govori o njenoj želji i potrebi da stvori uslove da Skupština opštine Kotor donosi odluke u interesu građana i građanki Kotora, pa se postavlja pitanje, na čijoj strani ili u čijim činjenima ili nečinjenima postoji eventualna politička korupcija”, navodi se u saopštenju.

6 KOMENTARI

 1. Sram vas bilo od g…. kad obraza nemate, nesoji nesojski, nasli ste Djurkovica da progonite i krivite, gadovi.
  A ti Mrsulja vrlo dobro znas kakav je Djurkovic, pa si nasao na njega da se tako istresas, uvlakodupicu, veliki aktivisto dps, a sada puvas Demokratama, imas li prst obraza??
  Zapamti, ovo sto radis sa Djurkovicem, ti i tvoji kompanjoni, platit ce te, kad se najmanje nadate, ni od koga nego od Boga, dje svi racuni dodju na naplatu kad tad!
  Karma je kucka, zar ne?

 2. Drage,treba uhapsiti Djurka.On je glavni krivac za ovu krizu u koju ste upali.Svako malo leti u Dps sa sefom Mrsuljom na konsultacije ,Glavna opstrukcija je Nikola Mrsulja,sve radi da vi sto vise ukalja ugled a toboze se prestroio preko tazbine Crepulja u Demokrate.On sedi na dvije stolice,to najbolje zna Niko Przica i Neno Vulovic koliko je dvolican,a 30.juna istic mu mandat pa vidjite sto cete sa njim.Glavni vam je krivac za nered i raspasoj u Opstinu

  • A cuo sam danas da je bio haos u opstinu na raport da su isli i Mrsulja i Đurkovic kod Jokica koji je konfiskovao sav skupstinski materijal koji je Đurkovic nosio odbornicima ! Pa se odmah javilo Dragici i Jokicu koji su stopirali rasposjelu materijala i protiv Đurkovica su podnijeli krivicnu prijavu ! Bruka i sramota za ovo dvoje ! A šef se ogradio da mu nije dao nalog da nosi materijal ali je bitno da zna đe su mu radnici u koje kafane sjede domari i ne rade nista a kurir Pedja samo jede bureke i hamburgere neke eadnice mu stalno u kockarnice a deuge puse po cijele dane pa ne uzimaju dzoger u ruke …cast pojedincima iz te sluzbe !

 3. Jasno je cije necinjenje je uzrok sadasnjeg stanja
  Ovo nije ni hajducija vec politicka tiranija, neodrzavanje skupstina sto je uslovilo nedonosenje raznih odluka, planova, finansijskih izvjestaja, budzeta i tome sl.
  Samovolja pojedinaca kojima se cini ako su zauzeli busiju da su Boga za m… uvatili
  Mozete, mali potestat i tvoja penzionerka koliko ocete ali ne dokle ocete
  Ovakvim vandalizmom nije pribjegavao ni pok. Slobodan Milosevic, kad je odlazio s vlasti!
  Nikad i nidje ovakvog nesojskog i neljudskog odnosa prema gradjanima i prema zaposlenim, koji liso vatrogasaca cute kao p.., a plate jos nema, za sve ste vi krivi, ada nije moj pok. djede.
  Imate li prst obraza!
  Bager je za vas!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]