Ministarstvo ne da dozvolu za vile u Prčanju zbog UNESCO-a

1
Prčanj

Ministarstvo održivog razvoja ponovo je odbilo zahtjev kotorske kompanije Gradnja invest za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, sa vilama u kotorskom naselju Prčanj.

Zahtjev je odbijen zato što investitor nije imao saglasnost svih vlasnika zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom na kojoj je trebalo da se gradi hotel, kao i zbog toga što se dopunom odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje zabranjuje građenje u granicama prirodnog i kulturno -istorijskog područja Kotora, upisanog na listu UNESCO-a, piše Pobjeda.

Objekat je trebao da se gradi na urbanističkoj parceli 33 u zahvatu lokalne studije lokacije Glavati Prčanj. Ministarstvo je i 11. maja prošle godine odbilo zahtjev kotorske kompanije, ali je Upravni sud 23. marta ove godine poništio to rješenje i vratio predmet na ponovni postupak.

U presudi je navedeno da obrazloženje osporenog rješenja nije sačinjeno u skladu sa članom 203 Zakona o opštem upravnom postupku, budući da su razlozi međusobno kontradiktorni, nejasni i nerazumljivi, pa ne upućuju na odluku iz dispozitiva, a što je bitna povreda pravila postupka.

U rješenju Ministarstva se navodi da Gradnja invest nije uz zahtjev podnijela dokaze za izdavanje građevinske dozvole, propisane članom 93 Zakona o uređenju prostora i izgradnji, kao i saglasnost svih vlasnika građevinskog zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom, za dio katastarske parcele 1055 KO Prčanj I, budući da taj dio urbanističke parcele utiče na fukcionalnost i pristup objektima.

Navode i da Gradnja invest nije mogla dobiti dozvolu i zbog toga što je 15. aprila prošle godine stupila na snagu dopuna odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje, kojom se zabranjuje gradnja u granicama prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, upisanog 1979. godine na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Protiv ovog rješenja ponovo može da se povede upravni spor.

Izvršni direktor Gradnja investa je Radislav Babić, koji je i osnivač firme sa Ginom Babić.

1 KOMENTAR

  1. A čiji su ono kablovi(u snopove!) od struje “rukopoloženi”-u zahvatu “lokalne studije na lokaciji Glavati Prčanj-na Pećarevo.đe je proljetos pasala-nikla nova džada..za potrebe ,dati,izgradnje -more da se trefi”zabranjenog hotela sa četiri zvijezdice-padalice”? I jedna radosna vijest-kontam da će u naredna tri do četiri dana,biti pušten automobilski saobraćaj na staroj trasi puta(ispod hotela)…od Velje rijeke do kuće pokonje Lese Mandić..
    Kome vjerovati-kad se laže?! A ko? Bogu mi onaj što mu se ne smije reći-reka bi Ivo Vrana Martinović-eks savjetnik Kralja Nikole-zadužen za kontakte sa narodom u jedan vakat?
    Dako mi MODELAR-pušti ovu “novitadu”-sa mjesta događnja “laži i prvara”-onije kojima se ne smije reći da LAŽU …?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].