Ministarstvo prosvjete: Dodatni rad prosvjetara treba nagraditi

0

 

Ministarstvo prosvjete je saglasno da dodatni rad prosvjetnih radnika treba adekvatno nagraditi, te je takva inicijativa Sindikata prosvjete za nas sasvim prihvatljiva. Taj stav je saopšten i na ranijim razgovorima sa Sindikatom, jer je procjena da ljudi koji nose najveći i dodatni teret trenutne situacije u školstvu, treba da imaju i dodatnu motivaciju za rad.

Sa druge strane, kako dodaju iz Ministarstva, potrebno je ustanoviti da li je i u kom obimu moguće opredijeliti ta sredstva, što će svakako biti predmet dijaloga sa sindikatom i ostalim subjektima, koji će inicirati. Osim toga, ističu iz ovog resora, potrebno je precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad.

“Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki. Ministarstvo prosvjete je institucija koja vodi računa o interesima djece, ali i onih koji naše najmlađe obrazuju i, zajedno sa roditeljima, vaspitavaju. Tako su i u prethodnom periodu uvećane zarade prosvjetnih radnika, dodijeljen veliki broj nagrada nastavnicima kroz Fond za kvalitet i talente, ali i održavana konstantna i kvalitetna saradnja sa Sindikatom, a tako će biti i ubuduće”, ističu iz Ministarstva prosvjete.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]