Ministarstvo zdravlja: Zloupotrebe potvrda za službena putovanja

0

Ministarstvo zdravlja u saznanju je da se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlema kod tih poslodavaca, saopštio je resor Jelene Borovinić-Bojović.

“Ministarstvo zdravlja je od Uprave policije i drugih subjekata obaviješteno da se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlema kod tih poslodavaca”, navodi se u saopštenju.

O svemu su, kako su kazali, obavijestili Privrednu komoru Crne Gore i Uniju poslodavaca Crne Gore, kao i sindikalne organizacije zaposlenih, s ciljem da “apeluju na svoje članove i da prestanu sa izdavanjem nezakonitih potvrda za putovanje van mjesta rada, odnosno prebivališta, tokom zabrane međugradskog saobraćaja”.

Podsjećamo, te se zabrane odnose na Podgoricu, Prijestonicu Cetinje i opštine Budva, Tivat, Nikšić, Plužine, Herceg Novi i Ulcinj.

“Obavještavamo poslodavce i zaposlene da je Ministarstvo zdravlja uputilo zamolnicu Upravi policije, koja kontroliše izlaske iz gradova, da izdate potvrde evidentira, te da će službena putovanja posebno biti predmet kontrole nadležne inspekcije”, navode iz ministarstva.

Napominju da izdavanje lažnih potvrda, koje će biti predmet ozbiljne kontrole, predstavlja krivično djelo protiv službene dužnosti, u skladu sa Krivičnim zakonikom Crne Gore, tako da ovim putem apelujemo na poslodavce i zaposlene, kao i sve građane da ne zloupotrebljavaju izdavanje potvrda zaposlenim, kako bi izbjegli štetne posljedice nezakonitog ponašanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]