Ministarstvo zdravlja zove u pomoć medicinske sestre iz vrtića

2

U vrijeme kada broj zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori obara rekorde zdravstvene vlasti još jednom priznaju da i nedostaje medicinskog kadra. Resor ministarke Jelene Borovinić-Bojović ga sada traži u obrazovnim ustanovama.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je na zahtjev Ministarstva zdravlja uputilo dopis vrtićima i školama u kome pozivaju medicinski kadar da se, ukoliko žele, dobrovoljno jave da pomognu zdravstvu u borbi protiv koronavirusa.

Iz resora Vesne Bratić CdM-u je potvrđeno da je, imajući u vidu ozbiljnost epidemiološke situacije i potrebu za dodatnim angažovanjem medicinskog kadra u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom, Ministarstvo zdravlja uputilo zahtjev Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se medicinski kadar kojem je trenutno smanjen obim radnih zadataka, a koji je zaposlen u vrtićima, stavi na raspolaganje zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“S obzirom na činjenicu da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nema nadležnost u pogledu raspoređivanja medicinskog kadra zaposlenog u predškolskim ustanovama, obratili smo se zvaničnim dopisom direktorima vrtića, da kontaktiraju medicinske sestre u predškolskim ustanovama kako bi dobili njihovu saglasnost za privremeno raspoređivanje, u skladu sa zakonskim odredbama”, navode u ovom resoru.

Takođe, zatražili su, kažu za CdM, i povratnu informaciju o onima žele da se stave na raspolaganje Ministarstvu zdravlja u borbi protiv koronavirusa.

“Imajući u vidu izuzetno tešku sveukupnu situaciju izazvanu pandemijom, Ministarstvo iskazuje izuzetnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim pojedincima koji pružaju nesebičnu pomoć služeći opštem dobru”, navode iz Ministarstva.

S.Đ.; CdM

2 KOMENTARI

  1. Upravo sam i ja ovih dana nešto razmišljao o tome kako osnažiti brižljivo isplanirani haos izazvan djelovanjem, uglavnom, nepristrasnog korona virusa i pristrasnih, koji se , tobože, sa njim bore.Kakvi su rezultati bolje da od borbe odustanu i shvate da ni Covid19 ni oni ne mogu izazvati kolektivno sljepilo.
    Poziv medicinskom osoblju iz dječjih vrtića,(za pretpostavit je potpuno nespremnom) da se stavi na raspolaganje Kovid ustanovama, može imati nesagledive epidemiološke pošljedice.Ne govorim ovo sa nivoa stručnosti već elementarne logike… U vatru treba ubaciti osoblje koje ne zna kako se treba pridržavati strogih profilaktičkih mjera, koje nameće enormna virulentnost novog jahača Apokalipse.
    Slijedeći dosljedne nelogičnosti u kreiranju epidemioloških mjeri, naredni koji bi mogli biti pozvani su korisnici dječjih vrtića. To bi već mpglo biti u nadležnosti apostolice od četiri resora. Mogla bi ona i u svom stilu da zaprijeti:Infantu i infantici koji se ne odazove na ovaj apel biće onemogućen upis u bilo koji DEČJI VRTIĆ na teritoriji Srpskog Sveta. Eventualne neželjene pošljedice će biti pokrivene još nekom aferom.Dobro došli na respirator!

  2. A kako sad ovaj alarm kad je sve pid kontrolom?
    E jadne ministarke i nesretnih ministarstava podoljubove Vlade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]