Ministri obišli UIKS: Zdravstveno stanje oboljelih zatvorenika dobro

0

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović obavili su hitnu posjetu Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, gdje su razgovarali sa direktorom te ustanove Milanom Tomićem i dr Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a.

Ministarka je konstatovala da svi oboljeli od Covida-19 iz te ustanove imaju lakšu kliničku sliku.

Kako se navodi u saopštenju, ministri su se detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih Covidom-19.

“Ministarka zdravlja je ovom prilikom utvrdila da je opšte zdravstveno stanje svih inficiranih dobro i da najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja. Utvrđeno je i smanjenje broja inficiranih, gdje je u protekla dva dana registrovano ozdravljenje sedam osoba lišenih slobode”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ministarka Borovinić Bojović najavila je da će pojačati snabdijevanje UIKS potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima ovog zatvorskog kompleksa.

Posjeta je završena uz najavu ministarke da će uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]