Miodrag Vlahović: Promjena na personalnoj, a ne političkoj ravni

0
Miodrag Vlahović

Miodrag Vlahović

audio: Miodrag Vlahović

Miodrag Vlahović, predsjednik CDU na vijest o novom kandidatu za mandatara crnogorske vlade je Skala radiju kazao da su postojale indikacije da će do ove promjene doći i on je cijeni kao promjenu na personalnoj, a ne političkoj ravni.

Nakon posljednjeg kongresa DPS-a umjesto tri potpredsjednika izabran je jedan zamjenik predsjednika, što je bio indirektan, ali veoma jasan pokazatelj da je promijenjena struktura samog vrha te partije.

Uvođenje nove funkcije, zamjenika predsjednika DPS-a je ukazivalo da Marković ima posebnu poziciju unutar DPS-a kao partijske strukture, mišljenja je Vlahović.

To se reflektovalo i na Vladu i onaj dio obaveza i poslova koje je gospodin Marković obavljao, tako da ima elemenata iznenađenja u ovoj odluci, ali ne potpunog i ne baš neočekivanog.

Na pitanje Skala radija da prokomentariše izjavu predsjedništva DF koji su kako su kazali očekuju da će ponudu DPS-a da Duško Marković bude mandatar nove vlade odbiti svi oni koji se zalažu za promjene i slobodnu Crnu Goru, Vlahović je odgovorio da toj gospodi najviše smeta nezavisna, samostalna, zapadno orjentisana, demokratska, multietnička Crna Gora.

Oni nas vide u jednom drugom sazvežđu, našu zemlju uz sasvim druge tj. antivrijednosti,

Njihove interpretacije bilo čega što radi vladajuća partija i Vlada su proizvod njihove pozicije koja je na žalost nepromjenljiva u onim stvarima kojima u svakoj normalnoj zemlji postoji minimum realnosti prema svojoj zemlji i svijesti da je prije svega potrebno čuvati sopstvene nacionalne i državne interese, mišljenja je Vlahović.

Budući da oni imaju konfuzije oko nacionalnih i oko državnih intresa ne čudi takva njihova interpretacija pa stoga, kazao je Vlahović, nije toliko ni značajno što gospoda iz Demokratskog fronta misle.

“Ono što je značajno za CG je da nastavimo putem evroatlantskih integracija na kojem imamo prvu obavezu da okončamo pristupanje NATO-u. Proces ratifikacije ide mimo očekivanja dobro i uprkos najavama iz DF i nekih drugih političkih grupacija da to neće nikada doći , da će ići veoma sporo ,  ništa se od toga nije pokazalo tačnim. Kada to bude završeno, gospodin Marković kao novi premijer i gospodin Đukanović kao predsjednik DPS-a će imati i potrebu i obavezu da nastave ono što je odlikovalo crnogorsku unutrašnju i spoljnu politiku posljednjih godina”, zaključio je Vlahović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]