Miodrag Živković: Prijevremeni izbori biće u ovoj godini

11

Crna Gora danas vodi borbu da ne dođe do njenog rastakanja. Veliki su pritisci na njen suverenitet, a to je prvenstveno zbog toga što od referenduma do danas nijesmo radili na jačanju institucija sistema koje bi, u svakom trenutku bile sposobne i spremne da odbrane vlastitu državu.

“To je iskoristila Srpska pravoslavna crkva od momenta kada je na njeno čelo došao mitropolit Amfilohije Radović, 1989. godine. Koristeći slabosti sistema SPC i njen poglavar Amfilohije realizuju svoj naum. Oni objašnjavaju narodu da niko ne može biti pravoslavni vjernik ako nije pritom Srbin. Zbog toga je jedan značajan broj Crnogoraca  promijenio svoje nacionalno opredjeljenje i posrbio se. Uticaj crkve je bio takav da se jedan dio građana okrenuo  protiv svojih predaka i države pa je danas  pretužno sve to gledati”, kazao je bivši Miodrag Živković, predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore i jedan od osnivača Građanske liste 21. maj u emisiji “Tamo i natrag” A1 televizije.

On je saopštio da naša zemlja nema drugog izbora do da spriječi njeno dalje razaranje i propadanja.

Živković je siguran da ova vlast ne može dugo da izdrži, što će se pokazati već na prvim parlamentarnim izborima koji će, po njemu, uslijedite tokom ove godine. Vlast, objasnio je on, počiva na samo jednom poslaniku više, ako je i to tačno, jer se čeka odluka Ustavnog suda zbog mogućih propusta prilikom verifikovanja mandata jedne poslanice. Biće zanimljivo vidjeti što će se dešavati ako Ustavni sud proglasi neustavnom odluku Skupštine. Moraće se sjesti i razgovarati.

Opozicija će sigurno imati svoje prijedloge rješenje krize, a najvjerovatnije je da može doći doći do prijevremenih parlamentarnih izbora. Što izbori budu prije održani, šteta će biti manja, pručio je Živković.

Vlast će jednog dana morati polagati račune

Govoreći o ogromnoj šteti koju je vlada Zdravka Krivokapića nanijela Crnoj Gori, Živković je podsjetio na zaduženje od 890 milona eura već u drugom danu njihove vladavine, i to tajno. Zaduženje podrazumijeva ozbiljnije procedure i odobrenje parlamenta.

Zbog takvih grešaka i propusta Živković vjeruje da je prekršen zakon i da će ministar Spajić i premijer Krivokapić jednog dana, kod ozbiljnog tužilastva, morati polagati račune.

Vlada je napravila i ozbiljnu štetu Crnoj Gori gaseći nacionalnu avio kompaniju Montenegroairlines. Preko noći je formirana nova u koju sad unose državna budžetska sredstva, a budžet ni do dana današnjeg nije usvojen.

Živković podsjeća da je ministar Spajić rekao da će osnovati novu kompaniju za 1 euro. Sada se vidi da je za novu kompaniju potrebno izdvojiti mnogo više novca nego što je to bilo potrebno za ozdravljenje stare.

“Bivša avio kompanije je imala imidž. Prepoznatljivi znak i sigurnost koja je izuzetno važna kada su vazduhoplovne kompanije u ptanju. Eksperti su sve to preko noći ugasili. Već se gube slotovi a dovode se u pitanje i pilotske dozvole, odnosno njihovo produžavanje. Sve će to puno koštati državu CG. Umjesto da učimo na tuđim, mi stalno učimo na svojim greškama, a to puno košta”, jasan je Živković.

Zbog svega što ova vlada radi, Živković je objasnio da nije slučajno izjavio da je ova vlada organizovana kriminalna grupa i da vjeruje da će se otvoriti istraga za ja njihova moguća krivična djela.

 Pod hitno zaključati Crnu Goru i odložiti nikšićke izbore

Objašnjavajući katastrofalnu situaciju vezanu za pandemiju izazvanu koronavirusom Živković je siguran da nova vlast nema kapaciteta da se uhavati u koštac sa problemima zbog kojih nam građani umiru a sve veći broj se inficira. U godini najveće pandemije na svijetu mi obaramo rekorde turističke zimske sezone na Žabljaku i Kolašinu. Vlast je pokazala nesposobnost. Početkom januara olabavila je mjere i pod motom da pomaže privredu i zato danas imamo ovakvu epidemiološku sliku. Ljudi sa primorja su išli na skijanje, tamo se zarazili, vratili potom u svoja mjest i širili zarazu dalje. Tek kada su se pojavile strašne cifre umrlih, ministrica zdravlja koriguje mjere, i to bez kriterijuma. Primjer je opština Tuzi, koja je u zelenoj zoni, a na njoj vlast pokušala da trenira strogošću. Tome se suprostavio predsjednik opštine Đeljošaj, a ne, kako je vlast željela da pokaže, državi. Đeljošaj se, kaže Živkovića suprotstavio upravo diskriminaciji a ne državi.

Nesposobnost ove vlasti po njemu se ogleda i u nemoći da obezbijedi vakcinu protiv Covid-19. Odbiti donacije je zlo i politikanstvo koje je dodatno urušilo  kredibilitet ministarke zdravlja i resornog  ministarstva. O ponašanju premijera koji ne poštuje sopstvene odluke i pojavljuje se u masi u hramu bez maske i distance, pričeščujući se jednom kašičicom, Živković je prokomentarisao riječima da kada imate premijera koji otvoreno zbori da se snagom vjere pomjeraju planine, onda se treba zabrinuti za sve nas.

Po njemu je neophodno pod hitno Crnu Goru zaključati i odložiti nikšićke izbore, podsjećajući da su se, upravo zbog pandemije koja je prošle godine bila četiri puta manja, odložili lokalni izbori u Tivtu.

Na pitanje  da li otvorene granice u našoj državi imaju  veze sa predstojećim izborima u Nikšiću, Živković je odgovorio  da  političke  namjere apostola ove Vlasti  nije teško prozreti jer je to čisto politikanstvo.

Sada za posljedicu imamo ljudske živote. Oko nas se širi smrt i bolest.

O sudbini Crne Gore razmišljaju mentori iz Beograda

Živković je objasnio da se nalazimo u izuzetno teškoj, pored zdravstvene i ekonomskoj situaciji. Kako i sa kojim sredstvima ćemo preživjeti, pitanje je na koje niko ne daje odgovor, kaže on. Nemamo minimum  turizma a turistička smo zemlja i Živković se plaši da ulazimo u strašno problematičan period.

O nama razmišljaju mentori u Beogradu i u Crnoj Gori. Treba da se prikaže građanima da će nas Srbija spašavati, baš kao u slučaju slanja 2000 vakcina. Ispali smo poslednja sirotinja i nesposobnjakovići i u slučaju vakcina koje nam je Vučić velikodušno udijelio, kaže Živković.

Na drugoj strani je koncern Vijesti koji apsolitno svom širinom i dužinom i svom svojom pameću stoji iza GP URA. Tu je i SPC koja je takodje mentor Demokrata Bečićevih i Zdravka Krivokapića. Eto tako  su podijeljene te karte  pred izbore u Nikšiću, objašnjava Živković.

Po njemu su Zdravko i apostoli nesposobni, a Krivokapić je prvajk svijeta u demantima.

Izražavajući zabrinutost zbog tenzija koje su svakodnevno prisutne, Živković je poručio, posebno mladima koji ne znaju što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji, jer tada nijesu ni bili rođeni, da su ratovima u bivšoj zemlji prethodila slična dešavanja poput ovih u Nikšiću.

Duboko poštovanje za Cetinjane

Govoreći o jučerašnjim dešavanjima na Cetinju, kada su građani protestvovali zbog dolaska premijera i njegove svite na Ćipur i polaganja vijenca sa trobojkom na grobnicu kralja Nikole, povodom stogodišnjice njegove smrti, Živković je kratko kazao: „Duboko poštovanje za Cetinjane i jedan duboki naklon od moje strane!“

Juče smo, objasnio je on, prisustvovali neviđenom licemjerstvu premijera i svih njegovih pratilaca. Ta gospoda, koja u ovom trenutku nažalost predstavljaju zemlju, baštine vrijednosti političke i istorijske upravo onih političkih snaga koje su protjerale kralja Nikolu. Snage koje mu nijesu dozvolile nikada da se vrati u zemlju i zbog kojih je umro u izgnanstvu. Ta gospoda koja baštine vrijednosti Podgoričke skupštine, aneksije i okupacije Crne Gore danas su licemjerno došla da obilježe 100 godina smrti kralja Nikole vijencem sa trobojkom“, naveo je Živković.

Prema njegovim riječima, da nijesu građani bili tu ne bismo tako flagrantno vidjeli licemjerstvo.

To je guranje prsta u oko, ne Cetinjanima nego svakom čestitom i časnom Crnogorcu koji je zabrinut za ovi zemlju i koji je neće dati ni po koju cijenu“, rekao je Živković.

Na pitanje šta očekuje od GP URA odgovorio je da ne očekuje ništa.

Naročito kada je vidio što je  sve progutala  gospođa Jelušić,  koju je izdvajao a  koja je prihvatila da Bratićka, sa ovakvim užasnim begraundom, vodi 4 ministarstva, ili kad je progutala da rektor Univerziteta CG bude srpski šovinista.

Oni su klerikalci i sa tog puta se ne  mogu vratiti. Podržavaju ljude koji iz dana u dan  pokušavaju  satrijeti Crnu Goru. Mislim da im nece uspjeti i da će se Crna Gora vratiti sama sebi, saopštava Živković.

Dritan mlad čovjek neiskazan i iskompleksiran, zasmijava javnost

Nikome pa ni samom Abazoviću nije  jasno zašto on obavještava  javnost o hapšenjima, valjda misleći da će na taj način valorizovati svoj politički  položaj.

Oko 21-og  miliona prvo je rekao da su mu nudili novac, pa da se šalio kada je rekao da su  mu nidili. To je posao državnog tužioca, kazao je Živković. Po njegovim riječima tu je neka kohabitacija, koje ne bi smjelo da bude i sve to čini da ukupna situacija bude komična, a posebno je komičan Dritan Abazovic.

Kada je riječ o crtanju meta novinarima od strane koordinatora svih službi bezbijednosti, to su po riječima Živkovića komleksi malog čovjeka koji se preko noći dohvatio vlasti pa misli da sve može. Naravno da ne može, ali je podlegao nekontrolisanoj moći vlasti.

Dritan je mlad čovjek, neisksan i iskompleksiran, rekao je Živković.

On je objasnio i da je međunarodna zajednica danas drugačija prema novoj vlasti. Ona je pročitala naše nove oslobodioce i informacije koje ima govore da će se sada postavljati velike rezerve i veći uslovi.

Velika šteta je napravljena Crnoj Gori. Ispaštaćemo je dugo, zaključio je Živković. Jedna od njih je svakako i neprimjeren odnos prema sopstvenoj diplomatiji.

11 KOMENTARI

 1. DRUG GOSPODIN OVDAŠNJI ODVJETNIK-NOVOOTKRIVENI BAJKOVITI PISAC-BAJKI ZA DJECU I ČELJAD STARIJU OD 😯 GODINA…KONAČNO JE OTKRIO SVOJE SKLONOSTI ZA ISTINOM O DRGIMA-STIDNO I SMIŠLJENO KRIJUIĆI ISTINU O SEBI I SVOJOJ PARTIJI(“SRĆANOJ OBITELJSKOJ-ŠIROJ”) IDEOLOGIJI I CILJEVIMA NJENOG ..ŠIRENJA-(POPUT ..”TROSKOTA”)…SPOČETKA 9O GODINA PASANOG VIJEKA-KADA JE BUKNULA (NARUĆENA IZ INOSTRANSTVA!!!!)..ABlejaica-KONTRAREVOLUCIJA-SA JEDNIM JEDINIM CILJEM RUŠENJE SFRJ…BOLJE “REĆI”-PO RECEPTIMA FAŠIZMA SA OSLONCEM NA”METODOLOGIJU”- PRIMIJENJIVANOJ I- PROVJERENOJ NA IPROSTORIMA CRNE GORE I HERCEGOVINE-KOJA JE (ZA)POČELA 18.JUNA.1941(GACKO-BILEĆA-POPOVO POLJE I 12.JULA NA PETROVDAN-1941.GODINE-KAD JE STVORENA FAŠISTIČKA “-VRTAĆA” CRNA GORA-KOJU JE “OVJEKOVJEČIO -“KUM”GUVERNER-“VIVA VERO MONTENEGRO”-U “OPANCIMA” FAŠISTIČKE ITALIJE GENERAL PIRCIO BIROLI I SER BSKI MITROPOLIT JOANIKIJE-KRSTOM POMAZANIO -NOVOSTVORENU ILITI OBNOVLJENU(BEZ KRALJA) “MONTENEGRO”..?
  OVAKO JE POČELO NA DUBROBNIK …A ZAVRŠENO-1992 GODINE-SA NASTAVCIMA DO U DEJTON 1995 GODINE..?!
  MALO JE ČUDNO O OVOME NIKO NE PRIČA-NO BJEŽI “KA ĐAO OD KRSTA!)…?!DOBO JE ŠTO JE SLAVKO PEROVIĆ(IPAK) PROGOVOIO-NPISAO NA SVOM BLOGU(BRLOGU)..2O11 GODINE:” DA JE 13.JULSKI USTANAK.1941 GODINE BIO IDIOCKI USTANAK-KOJI JE ODVEO U SMRT 5O ILJADA CRNOGORACA-BEZ IKAKVE POTREBE..”?!
  ISTINI ZA VOLJU-OVA SLAVKOVA “EPOHALNA”-JE POTVRDILA MOJA SAZNANJA..O CILJEVIMA ABlejalice-KONTRAREVOLUCIJE…”NJENIH IZRŠIOCA-GENOCIDA ..LEPIH,PAMETNIH I POSLUŠNIH…
  NEZALJEŽIVIH!!

  I NA ULTIMU-MORAM POMENUTI..NAŠE “TRADIIONALNO “OJKANJE”…POČELO JE “USTAŠAMA(1941?)-A ZANOVLJENO ČETNICIMA(1991-2O21?)?! TO SE ZOVE ABlejalica-KONTRAREVOLUCJA KOJA TRAJE!…BOSNA I HERCEGOVINA-OD 1.OKTOBRA.1991 DO15.DECEMBRA.1995 JE PLATILA “TROŠAK”-SA 1O5.48O LJCKIH GLAVA PREMA ZVANIČNIM PODATCIMA IZ ARHIVA HAŠKOGA SUDA!!!

  “DRUŽE TITO MI TI SE KUNEMO..GINUĆEMO ZA BRATSTVO I JEDINSTVO…!.. “NAMETNUTE RATOVE DOBIT-!”A USTAŠE I ČETNKE”ZA NAVIJE POBIJEDITI-LIVIDIRATI”…?

 2. Mentalitetski fenomen
  Kleče pred Srbijom.
  Baš tako gospodine Živkoviću a onda u red na aerodromu uz sve državne počasti za 2000 vakcina.
  Pi!

 3. GOSPODNE DRUŽE ŽIVKOVIĆU-VI KAO JEDAN OD ČUDOTVORACA LIBERALNOG SAVEZA MODETRNE RAHMETI CRNE GORE-SAHRANJENE NA KONAVLE I DUBROVNIK 1991/1992 GODINE…DA LI SE SJEĆATE “KO JE OD VAS “TVORCA-SUŠTINSKI” PETROVDANSKE CRNE GORE-1991 U NASTAVCIMA- GODINA PASANOG IJEKA…NA SVOM “BRLOGU-BLOGU” 2O11 GODINE NAPISAO IZMEĐU OSTALOG I OVO (OD PRIIKE)…” 13 JULSKI USTANAK-1941 GODINE,BIO JE IDIOCKI USTANAK OJI JE,BEZPOTREBNO ODVEO U SMRT 5O HILJADA CRNOGORACA..?!”
  IZVINITE-ALI JA ČEKAM EVO 1O GODINA DA SE NEKO OD VAS!-LIBEROGUŠTERA” OGLASITE I OBJASNITE TAJ..13 JULSKI USTANAK NARODA CRNE GORE-PO ZNAČAJU RAVAN EPOHALNOJ VUČEDOLSKOJ BITCI-U KOJOJ SE RODILA NOVA JUNAAČKA SLOBODARSKA ZEMLJA-DRŽAVA KOJU SU PRIZNALE VELKE SILE NA BERLINSKOM KONGRESU…!!! JEL ONO BJEŠE 13.JULA.1878 .GODINE?

  I NA ULTIMU-UMJESTO IZVINJENJA-JA VAS MOLIM (AKO NIJESTE DO SADA TO UČINJELI)-NAĐITE TELE GRAF- PREŠEDNIKA NAŠE SLOBDNE DOMOVNE-ČLANICE NATO ODBRANE-KOJI JE UPUTIO SRPSKOJ PATRIJARŠIJI U BIOGRAD-DANA 3O.OKTOBRA.2O2O GODINE U POVODU SNRTI AJATOLAHA ANFILOHJA,MITROPOLITA CROGORSKO PRIMRSKOG?!…INAČE TAMO VAŠ PREDNIK NABRJALI NABRAJAŠE ZASLUGE AJATOLAHA AMFILOHJA KOJE JE U SARADNJI SA VAŠIM PREŠEDNIKOM UČINIO ZA VRIJEME-RABOTE NA OSAMOSTALJIVANJU CRNE GORE-OČEMU ĆE SUD DATI ISTORIJA-CRNE GRE KOJU ĆE PISATI PORAŽENI-DRAGI EKS PREŠEDNIČE-LPCG-GOSPODINE ŽIVKOVIĆU..?!!!

 4. Evo su se oglasili LSCG na svojoj zvanicnoj stranici. Biranim rijecima su pomenuli slavka mandica i ovoga zivkovica. Bas dirljivo i poucno. 🙂

 5. Sve sto je rekao rekao je istinu e ovakav nam treba da vodi ovu drzavu! A i narod sve to vidi ali su slijepi

 6. PENZIONISANIM BAKAMA I DEKAMA SE SNIJEVAJU ROPALI SNOVI-PROMAŠENE MLADOSTI!
  ŠTO BI TURCI REKLI…”NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA -NITI ZA ĆUKOVE KEMPA”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]