Miodrag Vlahović: Posljedice Bregzita velike, NATO prioritet za Crnu Goru

9
Miodrag Vlahović

Danas je tužan dan za Evropu. Britanska odluka će imati dalekosežne posljedice – i po Evropsku Uniju i po samo Ujedinjeno Kraljevstvo.

Lično sam impresioniran činjenicom da su Škoti glasali za ostanak u EU, u razmjeru 60:40. To je zalog njihove budućnosti i pokazatelj kako se nacionalni interesi najbolje brane pozitivnim i konstruktivnim pristupom.

Što se nas tiče – slijedi jedan teški period pun izazova, nedoumica i nesaglasnosti.

Crna Gora treba da uđe u NATO. To je sada apsolutni istorijski prioritet.

Uz to, Crna Gora i njene odgovorne političke snage, imaju obavezu da nastave sa procesom reformi i usvajanja evropskih pravila i standarda.

Odavno je jasno da je vrijeme, odnosno godina našeg mogućeg priključenja Evropskoj Uniji, zapravo manje značajna od interesa svih naših građana da žive u društvu koje baštini evropske vrijednosti i koje se ponaša i funkcioniše po evropskim regulama. Sadržina je bitna, formalno članstvo će doći kada i ako budu ispunjeni svi uslovi i pretpostavke, i ovdje i u Briselu.

Crnogorsko članstvo u NATO-u će, i u tom smislu, biti najbolja i najsigurnija osnova za nastavak naše integracije u evro-atlansku zajednicu naroda i država.

9 KOMENTARI

 1. Kad jedan Soroš već tvrdi “da je dalja
  dezintegracuja EU neizbježna”, onda ovizi što
  papagajski ponavljaju krilaticu “Evropa bez alternative”,
  trebaju da se duboko zamisle.

 2. Vlahoviću,

  Tebi je prioritet NATO a ovoj sirotinji koja preživljava sa 200 evra prioritet svih orioriteta je kako skrpiti kraj sa krajem.

 3. NATO PRIORITET ? ZA TAKVA PITANJA TREBA REFERENDUM !!!!!!
  ZALOSNO JE KO PRASTA ,,KOLATERALNU STETU” KAKO SU NATOVCI NAZIVALI IZGINULU DJECU I CIVILE KAO ZRTVE SVOJIH BOMBI !!!!!!!!!
  N I K A D U N A T O !!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Lako će Evropa bez Britanije kad će tamo Milo,Mišo Obrad Stanišić,Purko,Aleksandar Vučić,Zoran Babić zvani Vazduhoplohov,Azra,Darko Pajović,Suljo Mustafić……i naravno Pura!

  • …Englezi-nisu “južni slaveni-poput VI IZDAT”-koji ste”ŠTANCOVANI” južnjaci-tužnjaci-zaklopi na svaku prosulju..” ? Englezi-pragmatični-žive brez Ustava pola milenijuma! Pa kako da vama vjeruju-i u vaše “iskrene namjere-južnoslavenske”:Slovenije,Hrvacke,Crne Gore..u tuđoj zemlji:JEU…”(vas nije još buva ujela…”?)-koji ste,u predhodnom “postupku”-preorali i pretvorili u ljucku krv i pepeo-rodnu grudu DOMOVINU-državu SFRJ-prije više od kvarat od vijeka ?! Dakle,Englezi odoše-da sačuvaju Ujedinjeno Krajevstvo:od neofašističko nacističkih:Balkanaca-L’Penovaca-Unučadi Benitovije(kojeg su vaši preci-zdušno služili!)-“skojevaca” iz tete Anđine Njemačke(Lajpciga-Drezdena-Minhena….?)- i ostatka JEU…-zapahnutoj NEODESNICOM…!!!! E bo…poslije je…nema vam kanjanja! Zato “stisnite nogice i zubiće-da vam boljka što prije prođe…!

 5. Veliki De Gol se premeće u grobu.
  Za njegova života, V.Britanija je čučala u predvorju EU.
  General nije ni u primisli dopuštao mogućnost
  ulaska GB u EU.
  Zalutali Englezi negdje gdje im nije bilo mjesto.
  Kad su shvatili da su zalutali – potražili su i našli izlaz.
  Niti trebamo likovati, niti žaliti.
  Istini za volju, GB nikad nije ni funkcionisala kao
  ostali dio EU.
  Između ostalog, nijesu priznavali “šengen”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]