Mirko Vičević: Velikim radom i talentom do evropskog zlata

1
Mirko Vičević

Mirko Vičević

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore zlatom okićena.

Naporne pripreme ovoga ljeta urodile su plodom ali ipak biti na krovu Evrope nije ni malo lako tim prije ako se zna da se u vaterpolo, koji je naš najtrofejejniji sport ne ulaže kolliko bi trebalo posebno ne u mlade koji su perspektiva i rasdanik talenata i budućih vaterpolo asova.

Pitanja za selektora zlatnih dječaka Mirka Vičevića.

“Utisci su još lijepi, emocije velike. Pobijedili smo, osvojili Evropsko prvenstvo. Zadovoljan sam cjelovitom slikom, i kako smo trenirali prije svega cijelo ljeto. Momci su vjerovali  u svoj rad, u program rada koji im je postavljen. Znali su da je to težak put sa dosta napora i dosta znoja ovoga ljeta, ali da je to jedini pravi i najsigurniji način da se dođe do finala i da se pokaže onda kvalitet koji nije sporan. Čestitam im. Izdržali su. Nagrada je došla. Biti prvak Evrope nije mala stvar, pogotovo ne na ovakav dominantan način na koji su oni to uradili”, kazao je Vičević za Skala radio.

Definitivno je vaterpolo sport, taj koji nam donosi ogromna zadovoljstva i u kome je prisutan ogroman kvalitet.

Crna Gora je bila prepoznatljiva i na ovom Evropskom prvenstvu po kvalitetnom i lijepom predstavljanju vaterpolo igre, kazao je Vičević vjerujući da bi kroz neka nova programska rješenja i neke nove ideje finansijska pomoć mogla da bude veća.

On smatra da bi trebalo da se pomogne posebno rad sa mladim kategorijama kako bi ove rezultate pretvorili u stalan uspjeh crnogorskog sporta i imali viziju da  kroz sljedeća velika i značajna takmičenja, naši momci budu što više u mogućnosti da se bore za medalju.

Selektora Vičevića pitali smo između ostalog da li očekuje da će Plivački vaterpolo savez Crbne Gore uraditi napor da obezbijedi bolje uslove za vaterpoliste jer postojeći ne odgovaraju ni približno uspjesima koje postižu.

“Ja sam siguran da plivački i Vaterpolo savez radi mnogo i sve što je u njegovoj moći, da nama na reprezentativnom nivou i igračima bude što bolje, da nam se omoguće pripreme i da, shodno mogućnostima, uspijemo da napravimo najbolji plan i program“, kazao je Vičević.

Definitivno je poznata problematika koja je u vaterpolu sportu i sigurno su relevantni faktori i instuticije van plivačkog saveza sa tim  upoznate, kaže on.

“Infrastrukture su nam u dosta lošem stanju, posebno kotorske. Ima tu prostora. Moramo svi zajedno da se skupimo kaže on sa željom da Crna Gora pronađe i skupi snagu u ovom teškom vremenu za još jedan bazen. Eventualno otvaranje za cijelu godinu bazena u Podgorici, Baru ili Nikšiću bio bi itekako korak više za bolju kontrolu đece kako bi iz dobre  konkurencije kasnije izvukli još veći kvalitet”, mišljenja je Vičević.

1 KOMENTAR

  1. Poštovanje ,Mirku i generaciji mladih za ponos grada i države…Dako sad neko vidi da je spram grandioznih fudbalskijeh terena,sportskijeg hala,ovoj našoj đeci potreba BAZEN!!!
    Ne glibavština i zaraza no,sve što treba…Hitno…Bratski moji političari..Dako se pokrenete za dobro ove mladosti…Da ne blejite po ćoškova i čekate da vas Luka sponzorira za kakvu vašu rabotu uzaludnu…
    Mirko ,kuća ti daje i čast i čest,a znanje koje prenosiš ovijem madićima da se vrati dobrijem…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]